vineri , 8 decembrie 2023

„10 Cloverfield Lane”: paranoia nu înseamnă că n-ai dreptate

film

Acum câteva zile am fost la vizionarea de presă a filmului „10 Cloverfield Lane” („Strada Cloverfield 10”), un film claustrofobic, intens, cu final neașteptat (iar eu mă cam aștept la toate finalurile). Am stat încordată tot filmul, suspansul, în special cel psihologic, nu neapărat de acțiune, îți pune la treabă toți mușchii, inclusiv pe cel al inimii.

Povestea speculează frica obsesivă a celor care cred că apocalipsa e iminentă și se va produce în scurt timp, astfel că își construiesc buncăre antiatomice în care adună provizii menite să le ajungă ani la rând, până când se curăță aerul și solul de pericolele ce au ras omenirea de pe fața pământului. O fată are un accident de mașină, se trezește ținută cu forța într-un buncăr de-ăsta, și de aici toată nebunia: chiar s-o fi petrecut ceva nașpa și planeta e pa și pusi sau proprietarul adăpostului nu e în toate mințile și doar a vrut s-o răpească?

Au curs apele pe mine în timpul vizionării și am rămas aproape fără aer până la final, întrucât se pare că oamenii care îngrijesc de sala de cinema nr. 4 din Mall Sun Plaza au dorit să ne ofere o experiență unică, 4D, asortată cu tema filmului. Astfel, n-au deschis deloc aerul condiționat, de ne-am sufocat acolo: când a început să curgă genericul pe ecran, eram toți cu limbile scoase și lac de transpirație. Altfel, cinema modern, dotat, cu pretenții. Probabil și-au zis: dă-i naibii de jurnaliști, și așa nu dau bani pe bilet!

Ei, atunci bine, o să zic și eu așa: mergeți să vedeți filmul, că e mișto de tot, dar nu la Cinema City Sun Plaza, căutați unul la zi cu plata facturilor și mai nepus pe economii exact când au de-a face cu oamenii meniți să le facă reclamă și să le aducă clienți. Vizionare plăcută!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *