sâmbătă , 2 decembrie 2023

„A Late Quartet”, cu Christopher Walken, deschide Festivalul de Film DaKINO

CW

Cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO va avea loc în perioada 3- 7 aprilie 2013, la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City şi Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR).

A Late Quartet, în regia lui Yaron Zilberman, va fi proiectat în premieră în România în deschiderea celei de-a 22-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

Gala de deschidere va avea loc miercuri, 3 aprilie, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City.

Un renumit cvartet new-yorkez repetă, pentru aniversarea lor de 25 de ani, Cvartetul Nr. 14 de Beethoven şi, în acelaşi timp, se destramă: adulter, invidie, tensiune mamă-fiică, boală şi aşteptări nerealizate într-un film în care Christopher Walken, Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener şi Mark Ivanir fac, fiecare în parte, roluri de excepţie.

Christopher Walken a fost recompensat cu Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru The Deer Hunter, regia Michael Cimino, 1979 şi nominalizat pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru Catch Me If You Can, regia Steven Spielberg, 2003.

Philip Seymour Hoffman a câştigat Premiului Oscar pentru Cel mai bun actor pentru Capote, regia Bennett Miller, 2006 şi a fost nominalizat la Oscar 2013 pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din The Master, regia Paul Thomas Anderson.

Catherine Keener a fost de asemenea nominalizata la Oscar pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru Capote, în 2006 şi respectiv pentru Being John Malkovich, regia Spike Jonze, în 2000.

Mark Ivanir este cunoscut publicului pentru rolul său din Lista lui Schindler, 1993.

Filmul a fost prezentat în premieră la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto în 2012.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *