joi , 30 noiembrie 2023

Actorul Marin Moraru a murit

Marin-Morarufoto

Cunoscutul actor Marin Moraru a murit, duminică, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias din București, unde era internat de aproximativ 10 zile.

Artistul s-a stins „în urma unei suferințe grele și necruțătoare”, a declarat Daniela Safta, director medical al Spitalului Elias, citată de mediafax.ro. Moraru fusese internat în unitatea sanitară de pe data de 10 august.

Unul dintre cei mai iubiți actori români, Marin Moraru a lăsat în urmă zeci de roluri în film și teatru, la TNB, Nottara, Odeon sau Bulandra. După ce a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, în 1961, Moraru a jucat câțiva ani la Teatrul Tineretului, Teatrul de Comedie și Bulandra. În film a debutat în 1966, în „Haiducii”, alături de Ion Besoiu, Toma Caragiu, Colea Răutu și Amza Pellea. A mai jucat în „Actorul și sălbaticii”, „Chirița în Iași” sau „Cuibul de viespi”.

De la începutul anilor 1970, Marin Moraru a jucat permanent la Teatrul Național din București, dar nu a abandonat nici filmul, realizând peste 20 de roluri și în cinematografie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *