vineri , 1 decembrie 2023

Actorul Mircea Albulescu a murit

albulescufoto

Cunoscutul actor Mircea Albulescu a murit, vineri dimineață, la Spitalul Floreasca din Capitală, din cauza unor probleme cardiace de care suferea de mai multă vreme.

Artistul, în vârstă de 81 de ani, fusese supus în trecut unei triple operații de bypass cardiac, dar astăzi, inima sa a cedat, informează mediafax.ro.
Într-un interviu mai vechi, Mircea Albulescu spunea că simte că se apropie tot mai mult de moarte. „Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei”.
Mircea Albulescu a fost unul dintre cei mai apreciați și mai cunoscuți actori români, rolurile sale rămânând emblematice pentru cinematografia autohtonă. De asemenea, cariera sa în teatru a fost una diversă și bogată, cu sute de roluri pe scenele Teatrului Național și de Comedie din București.
Mircea Albulescu este și autorul unor volume de versuri și de proză precum „Vizite”, „Pajura singurătăţi”, „Fluture în lesă de aur”, „Clanţe”, „Ultimele noduri”, „Bilete de favoare”, „Baraka” şi „Bazar sentimental”.

 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *