vineri , 22 septembrie 2023

Actrița Cristina Stamate a murit

foto

Cunoscuta actriță Cristina Stamate a murit luni, 27 noiembrie, la Spitalul de Urgență Floreasca, unde fusese internată joia trecută. Artista avea 71 de ani și suferea de mai multe probleme de sănătate.

Cristina Stamate, celebră mai ales pentru rolurile sale de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, va fi înmormântată la Cimitirul Bellu din București, a declarat, pentru mediafax.ro, Alexandru Arșinel. Actorul a mai dezvăluit că Stamate era în stare gravă, suferind de mai multe probleme de sănătate în ultimii doi ani. Joia trecută, în ziua în care colega ei Stela Popescu a murit, Cristina Stamate a fost găsită, în locuința sa din Capitală, în stare de inconștiență.

„Îl rog pe Dumnezeu să ne dea şi nouă o pauză, să se oprească. Mi-e teamă că generaţia asta a noastră extraordinară începem să ne intrăm în mână. Era într-o stare gravă. De doi ani avea probleme mari de sănătate, a fost operată pe inimă şi a suferit mult”, a declarat Arșinel pentru Mediafax. Apropiații artistei spun că Stamate a suferit o intervenție chirurgicală în 2015. Atunci, artista a fost operată pe cord deschis, medicii înlocuindu-i valva mitrală cu o proteză și montându-i trei by-pass-uri.

Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1954, la București. Ea a jucat în numeroase spectacole de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, precum și în filmele „Grăbește-te încet” și „Secretul lui Bachus”, ambele regizate de Geo Saizescu.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *