joi , 30 noiembrie 2023

Actriţa Irina Petrescu a murit la Spitalul Elias

irina-petrescu-tiff-2010

Internată în urmă cu două săptămâni la Spitalul Elias, din Capitală, actriţa Irina Petrescu, în vârstă de 71 de ani, s-a stins, marți, din viaţă. Surse medicale susţin că artista suferise de o boală foarte grea, care a intervenit relativ recent, dar care, din păcate, a evoluat galopant. Medicii nu au făcut, însă, publice, până la această oră, detalii cu privire la natura acestei afecţiuni.

Irina Petrescu fusese internată, iniţial, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca”, de unde, acum două săptămâni, a fost transferată la Elias. Născută la data de 19 iunie 1941, actriţa a absolvit, în anul 1963, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, sub îndrumarea profesorilor Ion Şahighian şi David Esring.

Irina Petrescu a debutat în cinematografie în anul 1959, jucând în pelicula „Valurile Dunării”. Până în 1996 actriţa a jucat în nu mai puţin de  25 de filme. În ceea ce priveşte teatrul, ea a avut nenumărate roluri, începând cu 1970, la Teatrul Bulandra Bucureşti. De asemenea, Irina Petrescu a colaborat şi cu Teatrul Metropolis, unde a jucat, în 2009, un rol în piesa „Nell – Sfârşit de partidă”, de Samuel Beckett, în regia lui Alexandru Tocilescu.

Foto: ProTV Magazin

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *