miercuri , 4 octombrie 2023

„Acum știu cine sunt”. Grigore Leșe lansează o carte la Gaudeamus

GL

În cadrul ediţiei din acest an a târgului de carte Gaudeamus de la Romexpo, Grigore Leșe lansează volumul Acum ştiu cine sunt, o carte de amintiri şi cugetări personale. Aceasta lansare face parte dintr-un proiect amplu, desfăşurat sub patronajul editurii Humanitas, ce-l are ca protagonist pe Grigore Leșe, proiect care va culmina cu spectacolul de Crăciun de la Ateneul Român, pe 26 decembrie.

Acum ştiu cine sunt este o colecţie emoţionantă de „însemnări şi aduceri aminte”, după cum însuşi Grigore Leșe îşi descrie lucrarea. Departe de a se identifica cu spiritul încărcat, aglomerat şi greoi ce domina Capitala, Grigore aşterne pe hârtie gânduri şi sentimente care-l aduc cât mai aproape de lumea sufletului său: „Vreau să urc pe muncei, să simt mirosul de fâneaţa coaptă. Să mă liniştesc şi să-mi adun gândurile. Mi-e dor să ascult vântul, să ascult cum freamătă pădurea. Să ascult liniştea nopţii. Aici oamenii nu umblă noaptea, că huhurezii. Nu-s ceasurile bune. În oraşe oamenii umblă între ceasuri… Când sunt în Bucureşti, cânt în gând şi-mi imaginez lumea mea de-acasă, de demult. Adeseori, când traficul e bară la bară şi totul pare zadarnic, iau fluierul din geantă. Cunosc semafoarele din drumurile mele de zi cu zi, ştiu când am timp de o hore şi când de un joc, zic în fluier până când se amestecă verdele cu roşul, până când claxonul din spatele meu spintecă aerul, până când li se amestecă glasurile precum stările mele. Mă izolez în cântec şi aşa reuşesc să mă regăsesc. Funcţionează. E ca o călătorie în timp într-o lume mai bună, mai frumoasă, mai adevărată”, spune Grigore Leșe.

?????????????????

Volumul Acum ştiu cine sunt va fi lansat sâmbătă, 23 noiembrie, la Gaudeamus, unde, începând cu ora 12:30, artistul va fi prezent la standul editurii pentru discuţii şi autografe. Despre lucrarea să vă vorbi Lidia Bodea, Director General al editurii Humanitas.

Acest moment va fi succedat de o altă lansare a lucrării, pe 6 decembrie, la ora 19:00, de această dată în cadrul librăriei Humanitas de la Cişmigiu, urmând ca pe 26 decembrie, Grigore Leșe să poată fi urmărit în cadrul unui eveniment special ce va oferi spectatorilor, în a doua zi de Crăciun, un recital impresionant de colinde şi cântece de sărbătoare. Concertul va avea loc la Ateneul Roman, biletele fiind disponibile pe www.myticket.ro, precum şi în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi la casa de bilete a Sălii Palatului, la mai multe categorii de preț, în funcţie de distanţa faţă de scenă: 65, 85, 100, 135, 175, 250 de lei.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *