marți , 5 decembrie 2023

„Al Pacino, în dialog cu Lawrence Grobel”. Biografia unui star

Pacino

„Larry și cu mine ne cunoaștem foarte bine (atât de bine cât poate un om să-l cunoască pe altul). Ne-am iertat unul pe celălalt de multe ori. L-am iertat că a scris cartea asta”, a declarat Al Pacino despre jurnalistul Lawrence Grobel, autorul biografiei sale oficiale.

Până la 39 de ani, Al Pacino nu a acordat nici un interviu, deși fusese solicitat în acest sens în nenumărate rânduri. Îl speria gândul că orice expunere de acest fel ar fi dus la confundarea omului cu actorul. Marele „Michael Corleone” a preferat să păstreze tăcerea asupra lui și să vorbeasă publicului doar prin intermediul rolurilor sale. Până într-o zi, când a citit, în revista Playboy, un interviu pe care Grobel i-l luase lui Marlon Brando, după ce petrecuse 10 zile pe insula acestuia din Tahiti. Abia atunci s-a arătat dispus să acorde la rândul său un interviu, cu condiția ca partener de discuție să-i fie Grobel. Așa s-a născut cartea aceasta, apărută la editura Publica: interviul celor doi s-a prelungit pe durata a 25 de ani și e cuprins în 300 de pagini, fiecare dintre ele fascinantă prin dezvăluirile pe care le aduce în privința legendarului actor. Citindu-le, ai impresia nu doar că afli lucruri noi despre acest artist extraordinar, ci că Pacino însuşi se descoperă pe sine, dezvăluindu-se, pe măsură ce răspunde întrebărilor deseori incomode ale „cronicarului” său. Un dialog profund uman, care pare să-l dezbrace pe Pacino de secrete și inhibiții

„Nu am înțeles niciodată de ce este atât de ușor să vorbești cu el, să i te destăinui. Presupun că ăsta e marele lui talent”, a scris Al Pacino, în prefața cărții. Talentul lui Grobel l-a transformat într-o adevărată legendă în rândul jurnaliștilor lumii. La 66 de ani, scriitorul are un palmares de 18 cărți și peste 400 de interviuri memorabile, apărute în numeroase publicații americane celebre.

„În Al Pacino în dialog cu Lawrence Grobel veţi găsi o perspectivă asupra vieţii şi carierei lui Pacino pe care n–o puteţi găsi în nicio altă carte. Dar ce-o face cu adevărat perfectă este faptul că e povestea unei prietenii. A prieteniei noastre. Şi e încurajator să vezi că se poate să-ţi faci prieteni noi când eşti deja om în toată firea”, a declarat  autorul.

LGAP

Recent, jurnalistul Lawrence Grobel a acordat un interviu – premieră în România, în exclusivitate pentru revista noastră, în care vorbește pe larg și despre prietenia sa „complicată” cu Al Pacino. Puteți citi interviul și în original, în limba engleză.

De asemenea, alte cărți ale lui Lawrence Grobel, încă netraduse în România, pot fi găsite și pe site-ul amazon.com.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *