vineri , 8 decembrie 2023

Alain Delon: „Am fost programat pentru succes, nu pentru fericire”

Delon

Alain Delon, cel mai charismatic și popular actor francez, se declară, la 77 de ani, obosit de o celebritate care i-a interzis o existență obișnuită. Și, cu toate că, privit din exterior, pare să fi primit totul de la viață, marele artist spune că nu a avut parte de fericire, căci aceasta nu este compatibilă cu succesul.

Legendă vie a cinematografiei, Alain Delon va primi, sâmbătă, un omagiu pentru întreaga sa carieră, pe scena Festivalului de Film de la Cannes, unde va descoperi, alături de ceilalți privitori, o versiune nouă a lungmetrajului care i-a lansat cariera, Plein Soleil (1960). Farmecul său rar l-a transformat în cel mai iubit actor francez născut vreodată, iar palmaresul său de roluri este astăzi admirabil. „Doar pe Iisus Christos nu l-am jucat. E puțin cam târziu pentru asta”, mărturisește Delon pentru Figaro, citat de Le Point.

Actorul, care nu a primit niciodată premiul pentru interpretare la Cannes, a jucat în peste 90 de filme. Și a avut o viață plină, însă nu și împlinită. „Am fost programat pentru succes, nu pentru fericire. Cele două nu merg împreună”, spune Alain Delon. Vorbește, în schimb, cu recunoștință despre iubirile vieții lui. „În ele, în ochii primei mele soții, Nathalie, până la Romy (Schneider), Mireille (Darc) sau mama copiilor mei (Rosalie Van Breemen), am putut să găsesc motivația pentru a fi ceea ce sunt, pentru a face ceea ce trebuia să fac”, spune actorul.

În 2002, după despărțirea sa de Rosalie, nu și-a ascuns deprimarea, făcând referire chiar la ideea de sinucidere. Totuși, a revenit în cinema, în 2008, interpretându-l pe Julius Cezar în Astérix et les Jeux olympiques. Astăzi, spune că nu obișnuiește să-și revadă propriile filme, „pentru că exercițiul îi rănește inima”. „Sunt unul dintre ultimii supraviețuitori ai filmelor mele”, explică el.

Alain Delon trăiește în Elveția și este tată a trei copii: Anthony, născut în timpul mariajului său cu Nathalie, Anouchka și Alain-Fabien, care au venit pe lume în vremea căsniciei sale cu Rosalie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *