sâmbătă , 31 iulie 2021

Alexandru Arșinel a suferit un transplant renal

Arsinel

Alexandru Arșinel, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, a fost supus, joi, unui transplant de rinichi, la un spital din Cluj-Napoca. Actorul se sime bine și va mai rămâne internat vreme de două săptămâni, pentru recuperare.

„Închipuiţi-vă că un om, la o anumită vârstă, se naşte din nou. Această operaţie îmi prelungeşte viaţa în modul cel mai decent”, a declarat actorul, citat de mediafax.ro, adăugând că are probleme renale de zece ani, fără să fi ajuns la stadiul de a face dializă. „Când ajungi la dializă, trei sferturi din viaţa ta se petrec în spital, lucru pe care l-aş fi suportat cu greu, aşa cum Toca (regizorul Alexandru Tocilescu, n.r.) nu a suportat”, a adăugat Alexandru Arşinel.

Intervenția chirurgicală a decurs cu succes, fiind condusă de prof. univ. dr. Mihai Lucan, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal de la Cluj şi şeful catedrei de Urologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”. „Ţin să mulţumesc din tot sufletul echipei conduse de profesorul Mihai Lucan şi, bineînţeles, lui personal, omul căruia îi datorez de ieri, viaţa”, a declarat actorul, într-un comunicat al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Alexandru Arșinel va mai rămâne internat la Cluj timp de două săptămâni, după care va urma un tratament ce va dura trei sau patru luni. Artistul plănuiește să revină pe scenă în luna octombrie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus