miercuri , 18 mai 2022

Alexandru Arșinel: Cinci filme preferate

Arsinel1

L-am rugat pe Alexandru Arșinel să așeze filmele sale favorite într-o ierarhie de numai cinci poziții. Un demers dificil pentru un actor și un consumator avid de cinema. Iată răspunsurile artistului.

ALEXANDRU ARȘINEL:

  • Un film care m-a impresionat foarte mult în facultate este o producție maghiară ,„Undeva în Europa”. Un film străbătut de un filon dramatic extrem de puternic, având în vedere modul cum se pot descurca niște copii, în timpul ororilor unui război.
  • Mi-a mai plăcut extrem de mult „Once Upon A Time in America”. Nu doar pentru că este cu Robert De Niro, actorul meu preferat, ci și pentru că este o frescă istorică a unui popor în formare – comunitatea evreilor în America. Un film plin de dramatism și de adevăr.
  • Cel mai bun film care a avut ca inspirație evenimentele din Vietnam mi s-a părut „Vânătoare de cerbi”, care este tot cu Robert De Niro și cu alți actori remarcabili. Îl recomand tuturor.
  • „Pianina mecanică” este iarăși un film care mi-a rămas în minte, pentru măiestria și finețea cu care a fost realizat. O dramă rusească pură.
  • Și mi-a plăcut și cel mai recent film al lui Radu Jude, „Toată lumea din familia noastră”. Arată, la modul cel mai apropiat de adevăr, o întâmplare din viața unei familii. Este o situație care se poate regăsi în aproape orice familie și care demonstrează că un copil reprezintă liantul de care n-ai vrea să te desparți niciodată. Și joc și eu în el, de aceea mi se pare bun! (râde)

Pe Alexandru Arșinel îl puteți vedea jucând la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, al cărui director este. LaRevista.ro vă recomandă în mod special piesele „Aplauze, aplauze”, „Revista revistelor” și „Veselia nu-i în criză”.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus