sâmbătă , 16 ianuarie 2021

Ana Ularu: „Nu sunt matură artistic sau uman, deloc. Şi consider că e un statut privilegiat”

Sunt diferenţe majore între felul în care se lucrează cu o echipă străină şi una de aici?

Lumea filmului, indiferent de bugete sau expunere, se ghidează esenţial după aceleaşi reguli. Nu pot să fac diferenţa până la capăt, pentru că profesionalismul, bunul simţ, grijă faţă de colegi şi pasiunea pentru cinema se manifestă la fel, independent de cultură. La fel şi absenţa lor.

M-am bucurat pentru tine, anul trecut, când am aflat că lucrezi cu o regizoare atât de apreciată, Suzanne Bier, şi cu doi actori renumiţi în lumea întreagă, Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence. Cum a fost experienţa asta pentru tine?

Va suna previzibil, dar a fost o experienţă excelentă. Nu pentru că aş fi fost starstruck sau pentru că am jucat cu doi actori foarte cunoscuţi în acest moment, sub conducerea unei regizoare pe care o adoram cu mult înainte de a şti vreodată că voi da o probă pentru ea şi eventual voi lucra cu ea, ci pentru că am făcut un film teribil de greu, cu o poveste explozivă şi puternică, unde aveam un rol foarte dificil şi de o factură cu totul nouă pentru mine, ceva pentru care probabil nu aş fi fost distribuită aici. Apreciez foarte mult imaginaţia de care dau dovadă anumiţi artişti, din păcate, de cele mai multe ori străini. Un actor se poate modifica enorm, atât prin versatilitatea şi mecanismele lui de expresie, cât şi prin machiaj, costum, tehnică vocală, accent. Mi se pare bizar faptul că, la Hollywood, modificarea de orice fel e aplaudată şi multi-premiată, iar la noi deseori se cauta actori care să semene izbitor cu rolul.

Experienţa „Serena” a fost un pas minunat pe drumul meu şi am trăit-o din plin pe parcursul celor aproape trei luni.

În ce măsură crezi că îl ajuta să evolueze, pe un actor roman, faptul că numele lui apare pe genericul unui film alături de alte nume celebre?

Îmi e greu să dau un răspuns general valabil pentru aşa ceva. Sunt (aproape) convinsă că un rol important şi bine făcut te poate ajuta. Nu pot decât să sper că mi-am făcut bine treaba în acest film, mai mult, nu. Fiecare are traiectoria lui, grăuntele lui de talent, personalitatea şi inteligenţa care îl duc mai departe. Evident, publicitatea ajută, dar în ceea ce mă priveşte am observat că e vorba doar despre ceea ce fac şi ceea ce câştig pe merit. Nu am avut niciodată parte de vreo scurtătură şi nici nu am căutat aşa ceva.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus