duminică , 13 iunie 2021

Andi Vasluianu, alături de Iureș și Rebengiuc: „Am avut norocul să-i întâlnesc pe amândoi în acelaşi loc”

Andi Vasluianu joacă alături de Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc în filmul „Octav”, oferind publicului, prin intermediul personajelor lor, o şansă în plus de a se identifica cu povestea din spatele filmului şi cu ţesăturile umane care o creează.

Andi Vasluianu îl interpretează pe Marcel, fiul lui Spiridon (Victor Rebengiuc), prietenul din copilărie a lui Octav (Marcel Iureş), iar prin rolul său pune în valoare prietenia veche a personajelor interpretate de Iureş şi Rebengiuc.

Filmul „Octav” nu este prima întâlnire cinematografică a lui Andi Vasluianu cu cei doi mari actori din distribuţie. În anul 2008, tânărul actor juca alături de Marcel Iureş în filmul „Călătoria lui Gruber”, regizat de Radu Gabrea. În sfera teatrului acesta încă joacă împreună cu Marcel Iureş în spectacolul „Vanilla Skype”, al Teatrului Act. Alături de Victor Rebengiuc, Andi a apărut în „Contra timp”, film regizat de Jesús del Cerro, „Cu Lapte Fără Zahăr” şi serialul „Deschide ochii”. Ambele experienţe artistice au însemnat un început pentru construcţia acestui trio de succes: Andi Vasluianu, Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc, care şi-a propus prin jocul actoricesc din „Octav” să înfăţişeze publicului o poveste încărcată de emoţie şi complexitate, din perspectiva umană.

„Mi-a plăcut să lucrez cu Serge Celebidachi, care este excepţional, atât ca om, cât şi că regizor. Pentru mine contează amândouă. Serge este un căutător real, care încearcă permanent să înţeleagă cum stau lucrurile. Aici, rolul meu a fost mic, cu o importanţă minoră în economia filmului. A fost o onoare pentru mine să lucrez cu Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc şi mă înclin în faţa lor. Am o grămadă de învăţat de la ei. Am avut norocul să-i întâlnesc pe amândoi în acelaşi loc”, declară Andi Vasluianu.

Actor de film şi teatru, Andi Vasluianu a absolvit, în 1999, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografica I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Specialitatea: Actorie la clasa Sandei Manu. Printre rolurile sale din film, se numără cele din „Rămâi cu mine” (2013, serial TV produs de HBO), „Despre oameni şi melci” (2012, regia: Tudor Giurgiu), „Minte-mă frumos” (2012, regia: Iură Luncașu), Biblioteca Pascal (2011, regia: Szabolcs Hajdu), „Periferic” (2010, regia: Bogdan George Apetri), „Cealaltă Irina” (2009, regia: Andrei Gruzsniczki), „California Dreamin’” (2007, regia: Cristian Nemescu), „Hârtia va fi albastră” (2006, regia: Radu Muntean) şi multe altele.

Lung-metrajul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, este o coproducţie România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi.

Biletele la Premiera de Gală, care va avea loc pe 4 octombrie, sunt puse în vânzare în reţeaua Eventim şi pe eventim.ro.

Filmul va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Montreal

Filmul „Octav” a fost selecționat în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, la secțiunea Focus on World Cinema, ce va avea loc în perioada 24 august – 4 septembrie în Canada.

Secțiunea FOC – Focus on World Cinema (America, Europa, Asia, Africa, Oceania) reflectă vocația internațională a festivalului. Scopul Festivalului Internațional de Film de la Montreal, care se află acum la cea de-a 41 ediție, este de a încuraja diversitatea culturală, înțelegerea între națiuni și cinematografia pe toate continentele, prin stimularea dezvoltării calitative a cinematografiei. Festivalul promovează creații cinematografice și lucrări inovatoare, pentru a descoperi talentele noi, devenind în timp un spațiu comun de dezbatere între profesioniștii din sfera filmului din întreaga lume.

„Octav” va avea premiera mondială în data de 3 septembrie 2017, la Cinema du Parc, începând cu ora 21:00.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula „Octav” transpune o serie de imagini calde și poetice despre România și reprezintă o nouă modalitate de promovare a cinematografiei românești în mediul cinematografic internațional.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus