miercuri , 29 noiembrie 2023

„Anul dispărut 200/7”, cu Maria Ploae și Gheorghe Visu, se joacă la Teatrul Mic

Teatrul Mic vă invită pe 7 și 12 noiembrie, ora 19.00, la cea de-a noua premieră a stagiunii 2017/2018, spectacolul `Anul dispărut. 200/7”, de Peca Ștefan și regizat de Ana Mărgineanu. Din distribuție fac parte Maria Ploae, Gheorghe Visu și Ilinca Manolache.

„Anul dispărut. 200/7” încheie trilogia „Anul dispărut” și urmează primelor două spectacole: „Anul dispărut. 1989” și „Anul dispărut. 1996”.

Întregul proiect reprezintă micro-exerciții de memorie și constă în recuperarea simbolică a trei ani din ultimele trei decade – anii `80, `90 și 2000, conform regizoarei Ana Mărgineanu. Ineditul spectacolului „Anul dispărut. 200/7”, dar și al celorlalte două, constă în implicarea spectatorilor în spațiul de joc, în urma unei trageri la sorți derulate la începutul spectacolului. Astfel, aceștia vor avea șansa unică de a asista la scenele derulate în spații alternative, în paralel cu povestea principală de pe scenă, mai exact în cabina actorilor și în cabina de regie tehnică, fiind martorii din umbră ai dramelor personajelor.

„În anul 2007, România a intrat în Uniunea Europeană, orașul Sibiu a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană, Tony Blair a demisionat din funcția de Prim-ministru al Marii Britanii, regizorul Cristian Mungiu a câștigat trofeul Palme D`Or la Cannes, cu filmul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”. De curând s-au împlinit 10 ani de când există hashtag, 10 ani de când totul se află cu ajutorul tehnologiei, al Wi-Fi-ului, al telefoanelor smart și rețelelor de socializare. Suntem tehnologie, respirăm tehnologie”, spune Peca Ștefan.

Dacă în „Anul dispărut. 1989”, a cărui premieră a avut loc tot la Teatrul Mic, în data de 19 decembrie 2015, în prim-plan sunt evenimentele din decembrie 1989 și cele care le-au precedat Revoluției, iar în „Anul dispărut. 1996”, montat de acestă dată la Teatrul Tineretului de la Piatra Neamț, sunt readuse în context evenimentele anilor `90, în spectacolul „Anul dispărut. 200/7” sunt conturate evenimentele social-politice ale ultimilor 10 ani, suprinse mai ales în mediul virtual și pe toate platformele de socializare, semnalate cu simbolul # și etichetate cu hashtag.

„ANUL DISPĂRUT. 200/7”

de Peca Ștefan
Regia: Ana Mărgineanu
Scenografia: Arh. Gabi Albu
Coregrafia: Andreea Duţă
Video design: Cinty Ionescu

Distribuție: Gheorghe Visu, Maria Ploae, Mihaela Rădescu, Ilinca Manolache, Virgil Aioanei, Ștefan Lupu, Marian Olteanu, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Silvana Mihai.

Biletele sunt puse în vânzare la Casa de Bilete a Teatrului Mic (Strada Constantin Mille, Nr. 14-16) și online pe www.bilet.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *