sâmbătă , 24 iulie 2021

Arborele de ceai, remediu minunat pentru probleme dermatologice

TeaTreeFoto: topnaturalremedies.net

Arborele de ceai este renumit pentru calităţile sale antifungice şi antiseptice, și este totodată şi un foarte bun antiinflamator.

Malaleuca alternifolia, aşa se numeşte ştiinţific arborele de ceai, înrudit cu eucaliptul şi originar din Australia. Abia în 1980 şi-a câştigat renumele în luptă cu o serie de afecţiuni supărătoare, însă băştinaşii continentului îndepărtat se bucurau deja de secole de efectele sale tămăduitoare. Printre cele mai cunoscute calităţi ale sale sunt cele antimicotice, antivirale şi antibacteriale, extractul din arborele de ceai, sub formă de tinctură sau ulei, fiind un remediu extraordinar pentru acnee, dermatită seboreică sau mătreaţă. De asemenea, este un bun cicatrizant, astfel că aplicat pe leziuni, împiedică infectarea lor şi grăbeşte vindecarea epidermei. Arborele de ceai acţionează benefic şi în afecţiunile stomatologice, în cazul infecţiilor vaginale, dar şi în tratarea plăgilor chirurgicale şi a problemelor respiratorii. Extractul miraculos este, totodată, şi un puternic stimulator al sistemului imunitar, sprijinind organismul să lupte mai usor împotriva virozelor şi infecţiilor.

Cum să iei arbore de ceai

Intern: uleiul de arbore de ceai se administrează intern doar într-o cantitate de 2-4 picături pe zi, preferabil într-o linguriţă de miere.

Extern: Pe afte, se aplică o picătură nediluată, dar în rest, se “înmoaie” în miere sau ulei de migdale dulci şi se aplică pe suprafeţele lezate cu ajutorul unei dischete demachiante.

Truc: În caz că suferi de acnee sau dermatită seboreică, fă un tratament zilnic, cu comprese de arbore de ceai, timp de 10 zile. După acest interval, continuă să-l foloseşti, însă nu mai des de o dată la două zile.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus