marți , 24 noiembrie 2020

Artiștii corului Madrigal vor purta ținute Doina Levintza, la concertul jubiliar

AnnaUngureanu Costum Madrigal

Corul Naţional de Cameră Madrigal celebrează 50 de ani de activitate, cu prilejul concertului extraordinar cu temă pascală, pe care îl va susţine pe 21 aprilie la Ateneul Român.

Caracterul aniversar va fi marcat şi la nivel estetic: la concertul de pe scena Ateneului Român, Corul Naţional de Cameră Madrigal va purta, în premieră, noile costume create de Doina Levintza, adevărate bijuterii vestimentare. „Costumele imaginate de Doina Levintza sunt formate din două piese, care se îmbracă una peste cealaltă. Sunt lucrate din materiale ușoare, deschise la culoare şi sunt pictate manual. Peste aceste picturi, ţesăturile sunt brodate tot manual, cu broderie grea şi amplă. Prima rochie este  de influenţă boierească, din perioada medievală românească. Cea de a doua rochie, care se pune pe deasupra, are influenţe populare, în paletă cromatică bogată şi stilizată modern”, a declarat Maria Stoica, managerul Corului Madrigal.

Concertul „Lumina Îniverii” va însemna o celebrare prin muzică a valorilor care întruchipează de jumătate de veac esenţa altruistă şi spiritul inovator ce a propulsat Madrigalul pe cele mai înalte culmi ale performanţei corale.

Desfăşurat sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, concertul va cuprinde lucrări cu un profund conţinut spiritual din repertoriul bizantin, clasic şi contemporan românesc.

Evenimentul de la Ateneul Român marchează începutul turneului naţional, care va mai include următoarele oraşe:

23 aprilie – Piatra Neamţ – Casa de Cultură a Sindicatelor

24 aprilie – Bacău – Sala Ateneu

25 aprilie – Suceava – Casa de Cultură a Sindicatelor

27 aprilie – Focşani – Sala Teatrului Pastia

28 aprilie – Bârlad – Sala Teatrului V. I. Popa

29 aprilie – Iaşi – Sala Operei Naţionale

Biletele pentru concertele din ţară se gasesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol din fiecare oraş.

Pentru evenimentul din Bucureşti, găzduit de Ateneul Român,  sunt în vânzare bilete la preţul de 150 lei. Acestea sunt disponibile în toată reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se găsesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Cinema Patria, Palatul Naţional al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro,  www.myticket.ro.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus