luni , 2 octombrie 2023

Atacuri teroriste la Bruxelles: cel puțin 34 de oameni au murit, 170 au fost răniți

atac1

Cel puțin 14 oameni au murit într-o explozie sinucigașă care s-a produs în această dimineață, la ora 8.00, în aeroportul Zaventem din Bruxelles. O oră mai târziu, alte 20 de persoane au decedat în urma unei a doua explozii petrecute la stația de metrou Maalbeek, situată lângă clădirile Uniunii Europene din capitala belgiană. Ambele explozii reprezintă atacuri teroriste, au declarat autoritățile din Bruxelles. Numărul răniților este acum de 170.

atac 2

Atacul vine la o zi după ce prim-ministrul belgian a declarat că țara se așteaptă la o lovitură teroristă, după arestarea de vineri a lui Salah Abdelslam, principalul autor al atacurilor de la Paris, din noiembrie 2015.
Prima bombă a explodat la ora 8.00 dimineața, în aeroportul din Bruxelles, a ucis 14 oameni și a rănit mulți alții. Martorii spun că, înainte de atac, au auzit strigăte în limba arabă, iar apoi bombele au fost detonate în preajma mai multor standuri de check-in din aeroport și în fața unei cafenele Starbucks. 79 de minute mai târziu, la ora 9.19, cel puțin 20 de oameni au murit într-o a doua explozie, care a avut loc la stația de metrou Maalbeek, aflată la doar 400 de metri distanță de clădirile Uniunii Europene din centrul orașului.

atac 3
În urma atacurilor, care au loc la patru luni după cele de la Paris, zborurile au fost anulate, serviciile de securitate se află în stare de alertă, iar granița Belgiei cu Franța a fost închisă. Doi suspecți fost arestați lângă stația de metrou Maalbeek, în jurul orei 11.00, când deja poliția și sute de trupe speciale și se aflau pe străzile orașului în căutarea autorilor atentatelor. De asemenea, nivelul alertei de securitate a fost ridicat în mai multe capitale ale lumii.

Rețeaua Stat Islamic revendică atentatele

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele, dar autenticitatea mesajului nu poate fi verificată din surse independente, informează cotidianul Jerusalem Post, citat de mediafax.ro. „Mujahedini ai organizaţiei Stat Islamic au comis seria de atentate sinucigaşe, cu centuri explozive şi bombe; a fost vizat un aeroport şi o staţie de metrou din centrul capitalei Belgiei”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul agenţiei de presă egiptene AMAQ. Mesaje similare de revendicare au fost postate şi pe site-ul islamist Rudaw.

atac 4fotografii: Daily Mail

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *