duminică , 13 iunie 2021

„Audrey in Rome”: fotografii memorabile cu Audrey Hepburn, în Cetatea Eternă

Audrey Hepburn

O carte-omagiu, dedicată uneia dintre cele mai vii icoane ale cinematografiei și modei mondiale, Audrey Hepburn. Volumul a apărut la editura HarperCollins și marchează 20 de ani de la moartea actriței, care s-a stins din viață pe 20 ianuarie 1993.

„Audrey in Rome” s-a născut la inițiativa fiului cel mic al actriței, Luca Dotti, care și-a dorit să adune într-o carte cele mai semnificative secvențe din cei 20 de ani pe care Audrey Hepburn i-a petrecut la Roma, fiind căsătorită cu psihiatrul italian Andrea Dotti. După ce a consultat o arhivă de peste 2.500 de fotografii, Luca Dotti a ales aproape 200 dintre ele și le-a așezat într-un volum pe care fiecare iubitor al filmelor și stilului lui Hepburn și-ar dori să-l aibă pe măsuța de cafea și să-l răsfoiască, din când în când. Multe dintre fotografiile care apar în carte nu au mai fost niciodată publicate până acum.

Editată de Luca Dotti, care scrie o introducere emoționantă despre mama sa, și Ludovica Damiani, producător și scenarist de film și teatru, și cu texte explicative scrise de stilista Sciascia Gambaccini, „Audrey in Rome” oferă cititorilor șansa de a pătrunde în universul intim al vedetei din „Breakfast at Tiffany’s” și de a gusta, la câteva decenii distanță, din la dolce vita pe care aceasta a trăit-o în Cetatea Eternă.

Cartea cuprinde trei capitole, ce acoperă anii 1950, 1960 și 1970 și includ fotografii memorabile: Audrey plimbându-se prin oraș, alături de familie, prieteni sau de cățelul său Yorkie, Mr. Famous, luând micul-dejun în Piazza Navona sau vizitând florăriile din preajma vilei sale. Totodată, volumul prezintă și o serie de instantanee realizate pe platourile de filmare ale peliculelor la care Audrey a lucrat în perioada romană: „Vacanță la Roma”, „Război și pace”, „Povestea unei călugărițe” sau „Mic-dejun la Tiffany’s”.

Stilista Sciascia Gambaccini urmărește, prin notele sale explicative, evoluția stilului vestimentar al lui Hepburn, de la micuța ei rochie neagră, la balerinii simpli și coafura chignon atât de imitată, și astăzi, de femei din lumea întreagă. De asemenea, dezvăluie felul în care a luat naștere colaborarea legendară dintre actriță și creatorul de modă Hubert de Givenchy și cum s-au născut unele dintre cele mai admirate ținute de film din toate timpurile, purtate cu grație și feminintate neîntrecută de irezistibila Audrey.

Cartea poate fi comandată de aici, la prețul redus de 23.14 dolari.

Citiți și interviul nostru exclusiv cu Luca Dotti, unul dintre cei doi fii ai actriței Audrey Hepburn.

Pentru legenda foto, apăsați butonul Info.

Audrey in Rome

Coperta cărții „Audrey in Rome”.
Coperta cărții „Audrey in Rome”.
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn și fiul său, Sean
Audrey Hepburn și fiul său, Sean
Audrey Hepburn și Mr.Famous
Audrey Hepburn și Mr.Famous
Audrey Hepburn și actorul australian Peter Finch
Audrey Hepburn și actorul australian Peter Finch
Audrey Hepburn și Mel Ferrer
Audrey Hepburn și Mel Ferrer

Fotografii: HarperCollins

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus