duminică , 1 octombrie 2023

Aura Urziceanu: „Vă cer ajutorul vouă, tuturor oamenilor care iubesc copiii”

FESTIVAL DE JAZZ - TIMISOARA

Foto: www.adevarul.es

Celebra artistă Aura Urziceanu atrage atenția publicului din România asupra unei situații de viață emoționante: finul său, Vlăduț, are nevoie de 11.000 de euro pentru a putea urma un tratament eficient pentru autism.

Probabil că nu există nefericire mai mare pentru un părinte decât să-și știe copilul bolnav. Aura Urziceanu cunoaște acest sentiment: în copilărie, fiul său a suferit de o problemă de sănătate gravă și a fost supus unei operații care i-a salvat viața. Iar astăzi, celebra artistă luptă pentru ca finul ei, Vlăduț, afectat de autism de la vârsta de doi ani, să poată trăi ca un copil normal.

Băiețelul locuiește, alături de părinții lui, în județul Vaslui, unde nu este disponibilă terapia ABA (Applied Behaviour Analysis – Analiză Comportamentală Aplicată), cunoscută pretutindeni drept un paleativ cu mari șanse de reușită pentru copiii cu autism. O astfel de terapie presupune costuri pe care părinții lui Vlăduț nu le pot acoperi – 1.000 de euro lunar – astfel că nașa micuțului se străduiește să adune suma de bani de care au nevoie. Primul pas a fost făcut, deja, chiar de apreciata artistă, care le-a dăruit părinților lui Vlăduț banii necesari tratamentului pentru o lună. Copilul mai are însă nevoie de încă 11.000 de euro pentru a putea beneficia de terapie pe întreaga perioadă a anului care vine.

vladut1

Iată scrisoarea Aurei Urziceanu, pe care o transmite, prin intermediul revistei noastre, tuturor oamenilor cu inimă bună, dispuși să-l ajute pe Vlăduț:

Pe parcursul vieţii am constatat că nimic nu este întâmplător şi, în general, oamenii speciali sunt răsplătiţi cu alţi oameni speciali, cu daruri minunate, ce ne sunt destinate din partea Divinităţii ca o răsplată. Venirea lui Vlăduț pe Pământ am considerat-o ca pe o răsplată a tinerilor săi părinţi, care din dragoste au ales să aducă pe lume un prinţ a cărui existenţă ne-a bucurat pt toţi.

Am descoperit un copil cu o aplecare spre credinţă încă de la vârsta fragedă de un an şi jumătate. Părinții lui mi-au povestit că, de fiecare dată când Vlăduț vedea o iconiţă, îşi scotea şerveţelele umede, o ştergea, o îngrijea şi o săruta, fără ca cineva să-i arate lucrul acesta. Un copil vesel şi cald, care nu de puţine ori te întâmpina cu o mângâiere sau un pupic, uimindu-ne cu delicateţea sa. Dar, în pragul vârstei de doi anişori, s-a retras tăcut într-o lume a copiilor speciali, copii pe care, dacă am şti să-i ocrotim cum se cuvine, am putea obţine progrese fenomenale, autiştii tinzând spre genialitate. Poate este o lecţie pentru noi, care privim lumea ce ne înconjoară superficial şi rece; ei se înconjoară cu dragoste şi cu dragoste pot fi şi vindecaţi. Au nevoie de dragostea noastră, de sacrificiile noastre. Acum, terapia ABA dedicată autismului promite că ne readuce suflul lor, pierdut într-o lume creată de ei și numai de ei știută. Dar este foarte costisitoare. De aceea, Vlăduț a fost primit într-un centru de stat în Judeţul Vaslui, ce îl tratează ca pe orice copil cu handicap grav, nefiindu-i aplicate tacticile terapiei ABA. Din cauza aceasta, Vlăduț nu a înregistrat niciun progres în ultimii doi ani, ajungând să-şi recunoască cu greu părinţii. M-am hotărât să-l ajut, punând prima piatră de temelie (1.000 de euro), însă mai avem nevoie de încă 11.000 de euro pentru a-l readuce în Bucureşti, astfel încât lupta contra-cronometru să înceteze. Nu mai este timp, între doi și cinci ani îl putem readuce la normal, altfel este un copil pierdut…

Vă cer ajutorul vouă, tuturor oamenilor care iubesc copiii. S-a deschis un cont în cadrul Băncii Transilvania unde vă rog să depuneţi cât puteţi, pentru a-i oferi o rază de lumină. Mi-ar plăcea să ştiu că poate conştientiza că anul acesta va veni şi la el Moşul, ca la toţi copiii noştri, şi îmi doresc să cred că-l putem ajuta! Cu un ajutor minim de 50 de lei de la fiecare dintre noi, putem reuşi să-l aducem acasă, în pătuţul lui, şi să-l scăpăm dintr-un centru al copiilor condamnaţi pe viaţă.

Puteţi depune ajutorul dumneavoastră în contul RO81 BTRLRONCRT0234783401, deschis la Banca Transilvania. Haideţi să-l auzim şi noi pentru prima oară pe micul Vlăduț spunând Mama cu vocea lui, suavă, de îngeraş!

Cu dragoste, a dumneavoastră,

Aura Urziceanu

Semnat de

Un comentariu

  1. Ni s-a alaturat si Majestatea Sa Printesa Lia, Crucea Rosie si Fundatia Omenia. Adevarul a fost dezvaluit in proportii reale la Tv Galati, unde un om documentat si de bun simt a sensibilizat o tara intreaga. Suntem foarte multumiti si va multumim si pentru adresele i.p. ce vor fi verificate pentru a va dezvalui identitatea pe care o banuim deja.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *