joi , 30 noiembrie 2023

Austria, câștigătoarea Eurovision 2014. România, pe locul 12

PO

Paula Seling și Ovi, reprezentanții României la ediția 2014 a concursului Eurovision, s-au clasat pe locul al 12-lea în clasamentul final, cu piesa „Miracle”. Conchita Wurst, din Austria, a câștigat competiția muzicală, cu melodia „Rise Like A Phoenix”, obținând 290 de puncte. Astfel, ediția de anul viitor a concursului va avea loc în Austria.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Olanda, cu 238 de puncte, şi Suedia, cu 218 puncte. Paula și Ovi au concurat în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa „Miracle”, compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen. Melodia nu a reușit să obțină mai mult de 72 de puncte, cele mai multe fiind acordate de Moldova – 12, Spania, Austria, Israel şi Malta – câte 8. La rândul său, România a acordat 12 puncte Suediei, 10 puncte – Ungariei şi 8 puncte – Austriei.

„Vă mulţumim tuturor pentru susţinere. Ne-am dorit să vă facem mândri şi sperăm că am reuşit. Credeţi în continuare în miracole şi se vor împlini”, au transmis Paula și Ovi pe Facebook.

Paula Seling şi Ovi au mai reprezentat România în 2010, când, în finala care a avut loc la Oslo, au ocupat locul al treilea. În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *