duminică , 24 septembrie 2023

Avantajele șomerului de cursă lungă

winder georgia

Sunt șomeră – cu o pauză de o lună și jumătate, cât fusei hostesă – din august 2015, când am venit în America. Zic că e o perioadă suficient de lungă cât să-mi permită să mă autointitulez expertă în domeniu. Și, ca toți experții, îmi dau și eu cu părerea și vă spun, în caz că vreți să vă dați demisia, care sunt avantajele șomerului de cursă lungă.

Te culci și te trezești când vrei

Aici nu pot să zic că simt vreo diferență majoră, pentru că, slavă Cerului, n-am avut în viața mea decât un singur job care-mi cerea să mă trezesc devreme, dimineața, la 7.00. În rest, la ziar ședința începea la 12.30, iar la reviste predarea era o dată pe lună, deci îmi cam făceam singură programul. Totuși, ăsta aș spune că e marele avantaj, de când nu trebuie să mă duc la muncă: sunt afară la ora la care soarele se duce la culcare, așa că văd apusuri superbe, ca cel din poza de mai sus, și pot să stau trează-cucuvea până (mult) după miezul nopții, să scriu, să mă uit la filme sau la stele, să citesc.

Ai timp să faci tot ce ai chef

Să gătești o tavă de paste la cuptor la ora la care alții sunt în ședințe, să faci sport cât de des vrei, că ești odihnit și ai energie, să te speli pe cap după-amiaza, să dai cu aspiratorul, să-ți pui o mască de argilă, să arzi vremea pe Facebook și Pinterest, să te ocupi de un hobby sau să stai, pur și simplu. Eu n-am stare să stau, dar, orișicât, dacă aș vrea să stau, aș putea să stau și pace.

Nu-ți rămâne nici o treabă nefăcută

Tocmai pentru că ai timp să faci tot. Ai mereu mâncare proaspătă, casa e lună, în chiuvetă nu e nici un vas, și coșul de rufe e gol, toate hainele călcate și împăturite, nici un firicel de praf și nici un lucru aruncat aiurea prin sufragerie. Poți ieși la o alergare!

Te bucuri de toate zilele săptămânii

Nu mai dai like la pozele de pe Facebook cu pisici care strigă: „E vineeeeri!”, nu că aș fi dat vreodată like la așa ceva, că, v-am zis, cariera nu m-a ajutat să mă integrez în societate deloc, deloc. Când lucram la ziar, nu mă isterizam că era vineri, pentru că sâmbăta aveam de mers la câte un eveniment sau de pus știri online. Iar duminica eram din nou la redacție. Și, oricum, pentru mine redacția era a doua casă, îmi plăcea să fiu acolo, deci nu era așa un motiv de bucurie când aveam liber. Iar de când sunt artist liber-profesionist – adică de mai bine de trei ani, de când am această revistă – muncesc cam la fel, indiferent că-i luni, joi sau duminică. Și-mi plac toate zilele la fel de mult.

Despre dezavantaje nu vă mai spun, că sunt (și eu) sătulă de cât mă plâng! De data asta am vrut să văd partea plină a paharului și uitați că am văzut-o!

#PrivesteLumeaAltfel
#CorinainAmerica

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *