miercuri , 4 octombrie 2023

Avocado, fructul-minune care nu ar trebui să ne lipsească din farfurie

avo1

Este considerat „alimentul perfect” . E gustos, hrănitor şi previne o mulțime de afecțiuni ale omului modern, motive suficiente pentru a fi inclus în meniul săptămânal al oamenilor de orice vârstă.

Scade colesterolul. Originar din Mexic, fructul de avocado este supranumit „untul vegetal” graţie compoziţiei sale bogate în grăsimi benefice (75% sunt nesaturate), antioxidanţi, proteine şi fibre. Consumat cu regularitate, el previne bolile cardiovasculare, atacul cerebral şi hipertensiunea şi s-a demonstrat că are un rol pozitiv în reducerea colesterolului.

Ideal pentru copii. Avocado nu ar trebui să lipsească din meniul celor mici, în combinaţie cu alte fructe şi legume. El conţine vitaminele A, B1, B2, B3, B6, E, K, fosfor, zinc, fier, cupru, magneziu şi cu 35 % mai mult potasiu decât bananele. Tocmai de aceea, el regenerează şi stimulează creşterea.

Protejează împotriva cancerului. Un alt atu al fructului de avocado este conţinutul de acid oleic, ce se regăseşte şi în uleiul de măsline. Fiind una dintre cele mai sănătoase grăsimi, aceasta previne formarea celulelor canceroase şi reprezintă un nutrient celular de excepţie. În prezent, cercetătorii din sfera oncologiei efectuează studii pentru utilizarea extinsă a fructului în această direcţie.

Fructul fertilităţii. Chiar denumirea de avocado provine din limba aztecilor şi semnifică „testicol”, cu referire nu doar la forma fructului, ci şi la proprietăţile sale sexual-energizante. Şi femeile aztece consumau mult avocado, care se spune că încurajează formarea sarcinii, fiind un adevărat imbold al fertilităţii pentru ambele sexe.

Activ împotriva diabetului. Avocado conţine numeroşi aminoacizi esenţiali pentru organism, cicatrizează şi ajută la refacerea ţesutului conjuctiv şi în plus, este folosit deja în studii pentru prevenirea şi ameliorarea diabetului. Totodată, fructul protejează împotriva artritei şi cataractei, iar pasat şi aplicat local, face minuni în cazul unui ten sau păr uscat.

Avocado este un aliment ideal de consumat de vegetarieni, dar şi de cei care se află la cură de slăbire, căci este săţios şi poate înlocui o gustare nesănătoasă. Un fruct de avocado conţine până la 200 de calorii.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *