joi , 7 decembrie 2023

Banana Bread: ce desert delicios poți face cu patru banane „trecute”

1ban

Cu siguranță, de multe ori când ați intrat într-un aprozar sau într-un supermarket, ați văzut ciorchine sau lăzi întregi cu banane lovite, mai moi, închise la culoare, pe care instinctiv, majoritatea oamenilor le ocolesc. Ele sunt aşezate separat de cele frumoase, tari, verzi, încă necoapte şi cu un preț care te face să deschizi ochii mai bine. Acesta este calculul patronului capitalist, dornic de a scoate profit şi din piatră seacă: Decât să arunc bananele, mai bine le ofer cu mărinimie, la un preț de 2 sau 3 lei/kg, s-or găsi câtiva rătăciți să le cumpere.”

Şi se găsesc, să nu credeți, aceste persoane. Unele pentru că sunt prea sărace, iar altele pentru că de abia aşteaptă promoția de banane stricate, expirate. Momentul e aşteptat mai ales de gospodinele internaute, cele cu un ochi în laptop şi cu unul în tigaie, care au descoperit, de la suratele lor din Occident, modalitatea ideală de a folosi bananele mai „amărâte” – celebra „Banana Bread”!

Mai jos e un exemplu de rețetă banana bread ceva mai complexă, mai aromată, în care s-au adăugat nuci şi ciocolată amăruie.

Ingredientele sunt următoare:

  • 4 banane moi, curățate de coajă şi strivite cu furculița
  • 2 ouă, 200 g zahăr, zahăr vanilat, jumătate de linguriță de sare, 90 ml lapte sau 2, 3 linguri de iaurt, 100 gr. de unt la temperatura camerei, 300 gr. de făină cernută, un plic de praf de copt, o mână de nuci tăiate, 100 gr. de ciocolată şi o linguriță de scorțişoară, opțional.

Modul de preparare e foarte simplu: mai întâi se bat bine, cu mixerul, 8-10 minute, untul cu zahărul,  cu ingredientele lichide şi cu bananele strivite. Apoi se adaugă, uşor, cu o paletă sau o lingură, cele solide: făina cu praful de copt, nucile şi ciocolata tăiată bucățele sau dată pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Compoziția o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade (15 minute) pentru maxim o oră sau până trece testul scobitorii.

PONTURI

PONTURI

– cantitatea ajunge pentru două tăvi mici de chec sau pentru o formă de guguluf. – după ce au fost scoase şi s-au răcit, pot fi acoperite cu glazură de ciocolată.

În imagine, o Banana Bread în formă de guguluf, cu ciocolată topită deasupra.

Gospodina de criză vă doreşte poftă mare!

2ban

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *