duminică , 1 octombrie 2023

Bărbații se simt mai atrăgători odată ce devin tătici

tata

Femeile sunt mai frumoase atunci când sunt însărcinate, iar conform unui nou studiu, și bărbații se simt mai atrăgători, însă abia după ce bebelușul lor vine pe lume.

Oamenii de știință de la Universitatea California – Santa Barbara au descoperit că imaginea despre sine a bărbaților se îmbunătățește considerabil odată ce devin tătici. Una dintre teorii sugerează că masculinitatea lor este mai puternică după ce conștientizează că au creat un copil, iar o altă explicație este aceea că femeile din jur le acordă mai multă atenție când îi observă plimbându-și copilul. „Bărbaților le crește încrederea și mulțumirea de sine când își dau seama că au creat o mini-versiune a lor. Este unul dintre beneficiile ascunse ale paternității”, explică cercetătorii. Totodată, atenția de care se bucură din partea altor femei – de exemplu atunci când ies la plimbare cu puii lor – îi măgulește pe proaspeții tătici. „Pe de altă parte, după naștere, femeile nu se găsesc în cea mai bună formă fizică și sufletească, în primul rând pentru că au complexe în ce privește greutatea acumulată în timpul sarcinii, și apoi din cauză că sunt epuizate de lipsa somnului și de permanenta agitație la care sunt supuse când îngrijesc un copil”, adaugă oamenii de știință americani.

La studiu au participat 182 de persoane, adulți proaspăt căsătoriți și părinți, cu vârste cuprinse între 24 și 26 de ani.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *