marți , 21 martie 2023

Beneficiile cafelei: te protejează de boli și te ajută să-ți menții greutatea

cafea

Este cel mai popular drog din lume. Atât de iubit și de frecvent consumat, încât a devenit combustibilul favorit a milioane de oameni, care-i adoră aroma și efectul revigorant. Ca orice produs de mare succes, cafeaua e deseori blamată, nu puțini fiind cei care o fac vinovată de agravarea a numeroase afecțiuni. Însă tot mai multe studii arată că, dacă este consumată cu moderație, licoarea dimineții ne aduce beneficii notabile.

Te protejează de boli

O ceașcă de cafea pe zi ține la distanță diabetul de tip 2 și cancerul de colon, susține Loren Wissner Greene, profesor la New York University. De asemenea, protejează celulele nervoase de riscul de demență, Parkinson sau Alzheimer. În plus, antioxidanții pe care îi conține au efecte pozitive asupra arterelor și a inimii. Cafeaua e un remediu și pentru durerile de cap și combate bolile hepatice și apariția pietrelor la vezica biliară. Cu toate astea, nu este recomandată oricui: renunță la consumul de cafea dacă suferi de tensiune arterială ridicată, hipertiroidie sau anxietate, avertizează medicii.

Îți păstrează spiritul viu și mintea trează

Nu doar că te ajută să îți intri mai ușor în ritmul de zi cu zi, dimineața, dar îți ascute memoria și te menține alert pe tot parcursul zilei. Stimulează creativitatea și își conferă energia necesară să faci față provocărilor fizice și intelectuale cotidiene. Dacă te face să te simți prea agitat, amestecă o jumătate de ceașcă de cafea normală cu una fără cofeină, sau bea-o doar la micul-dejun. De asemenea, evit-o cu cel puțin patru ore înainte de culcare.

Te ajută să-ți menții greutatea

Cofeina din cafea are darul de a accelera metabolismul și arderea grăsimilor, lucru care te ajută să eviți acumularea de kilograme nedorite. Cafeaua neagră este una dintre băuturile cele mai sărace în calorii.

Toate astea nu înseamnă că poți consuma cafea fără limite. „Moderație în toate!” este principiul care ar trebui să-ți guverneze viața, ca să te păstrezi săntos și în cea mai bună formă posibilă.

Foto: koraorganics.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus