joi , 7 decembrie 2023

Benzi desenate pentru râs: se lansează comics.cevamarunt.ro volumul 3

1

Duminică, 8 martie 2015, de la 17.30, la cafeneaua The Institute din București, se lansează cel de-al treilea volum de bandă desenată comics.cevamarunt.ro, în prezenţa celor patru autori şi a comunităţii creative din Bucureşti.

Cel de-al treilea volum comics.cevamarunt.ro conţine 120 de comicuri, fiecare spunând propria poveste. Lansarea coincide şi cu aniversarea a şapte ani de proiect, şi cu acest prilej toate cele trei volume de comics vor putea fi cumpărate în formatul clasic, dar pe un suport la o calitate superioară. Evenimentul va fi prezentat în vorbele de duh ale autorilor acompaniaţi pe alocuri de visuals, o sesiune de live drawing şi stickere din belşug. Gurmanzii comicoşi se vor putea bucura şi de cooking tematic prin biscuiţi în forma personajelor din comicuri.

De-a lungul celor şapte ani, echipa proiectului comics.cevamarunt.ro a lansat săptămânal comicuri creându-şi un loc în industria incipientă de comics din România ajungând la un total de peste 700 de comicuri traduse în peste 1500 de cadre. Comicurile au fost prezente în expoziţii precum Galeria Muzeului Benzii Desenate, Benzile desenate – înainte şi după ’89. Finisajul expoziţiei Arta benzii desenate, dar şi în cadrul East European ComicCon, Festivalului de Bandă Desenată de la Angouleme, 24Hours Comic, Salonului Internaţional de Benzi Desenate Sibiu, Bucureşti Comic Fest, Salonului de Benzi Desenate Constanţa.

Autorii albumului de bandă desenată sunt Toma Alexandru şi Sergiu Floroaia, secondaţi de Paul Alexandru şi Dan Crişan. Toma şi Sergiu sunt comedianţi de stand-up, amândoi fiind invitaţi la Specialul de Comedie realizat şi difuzat de canalul TV Comedy Central Extra în 2013 şi 2014. Toma este grafician şi ilustrator de meserie, implicându-se constant în proiecte creative cum ar fi o serie de comicuri tematice dedicate lui Matei Aslan, un precursor al ilustraţiei comice româneşti, a semnat articole în Dilema Veche şi este autorul benzii desenate Questions of size. Sergiu este co-prezentator al matinalului Kiss FM, a scris articole pentru Playboy România şi FHM, şi a câştigat premii precum Words to Live By al comediantului Gene Perret, Cel mai bun Viral la Internetics 2014 cu Cine sunt Sergiu şi Andrei?, Premiul Juriului la Grand Spoof 2013 pentru Cahfu şi Cel mai bun Viral la Webstock 2012 cu Mă-ta are cratimă.

comics.cevamarunt.ro

comics.cevamarunt.ro este o platformă creativă de comicuri săptămânale şi promovează importanţa benzii desenate pe o piaţă incipientă cum este cea din România.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *