vineri , 30 iulie 2021

Bienvenidos a Havana South!

Havana South Buford

Nu mai mâncasem niciodată mâncare cubaneză și n-aveam nici cea mai mică idee despre cum ar putea să fie. Am aflat la restaurantul Havana South: de-li-ciu!

HS1

Unul dintre lucrurile care-mi plac în mod deosebit în Atlanta e diversitatea restaurantelor. Când vrei să mergi să mănânci în oraș, poți găsi locuri cu aproape orice specific internațional. Așa am ajuns să încerc mâncare vietnameză, braziliană, persană sau din Louisiana, pe care în Europa nu le-am descoperit, deși poate că există.

HS3

De curând, am probat pentru prima oară bucătăria cubaneză. O bunătate! Am ales creveți cu sos de usturoi, serviți cu orez, fasole neagră și salată. Ce m-a dat însă pe spate au fost platanele, poate și pentru că nu mai gustasem niciodată și tot auzisem de ele de la prietenii mei care au vizitat America Latină, unde sunt foarte comune. Ospătarul mi-a explicat că există două feluri de a le prepara: maduros, care sunt fășii de platană nu foarte subțiri și nici foarte lungi, sau tostones, care arată ca niște chips de cartofi. Ambele sunt prăjite, ceea ce nu le face prea sănătoase, dar cui credeți că i-a păsat? 🙂 Am ales maduros și bine am făcut, au fost grozave, singurul meu regret a fost că n-au pus mai multe în farfurie. Creveții au fost proaspeți și gătiți atât cât trebuie, adică nu foarte mult, așa încât să-ți păstreze aroma și frăgezimea. Orezul a venit cu niște condimente savuroase, iar fasolea neagră a fost fix cireașa de pe tort în toată combinația.

HS2

Havana South nu e chiar în Atlanta, ci la vreo 40 de minute distanță, în orașul Buford (situat, totuși, în Greater Atlanta Area).

***

Urmăriți jurnalul meu american și pe Facebook, sub hashtag-ul #corinainamerica!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus