marți , 11 mai 2021

Blue jeans: care vi se potrivesc?

(P) Probabil că au învins în popularitate și „micuța rochie neagră”, și geaca de piele, și pantofii stiletto, și oricare altă piesă vestimentară care v-ar putea veni în minte. Pentru că nu orice femeie poartă rochii sau pantofi cu toc, dar cu siguranță fiecare poate întinde mâna în dulap după o pereche de blugi. Simpli, cu broderii, tăiați, netăiați, evazați, skinny, boyfriend, mom, girlfriend… Așteptăm să apară și croieli cu numele grandma și grandpa. 🙄 Doar cei clasici s-au cam pierdut în peisajul atât de creativ al modei din ultimii ani. Dar să vedem: ce blugi se mai poartă, de câteva sezoane încoace, și care-s avantajele și minusurile lor.

Evazați – remember ’70

Partea bună: ascund picioarele mai groase și gleznele mai puțin fine, te ajută să pari mai înaltă (99 % dintre femei vor asta) și creează iluzia optică de clepsidră, râvnită ca o proporție fizică ideală.
Dezavantaj: pentru cel mai bun efect trebuie purtați cu tocuri sau platforme. În plus, nu oricine agreează această croială retro.

Skinny – nu pentru oricine

Partea bună: merg de minune cu topuri largi sau cu o cămașă legată în jurul taliei. Și cu tocuri!
Dezavantaj: chiar nu se potrivesc oricărei siluete. Mai ales cele în formă de pară nu sunt tocmai avantajate, pentru că acest croi tinde să evidențieze toate neajunsurile pe care le vrem mascate. În afară de asta, au devenit o uniformă…

Cu broderii – hippie hippie shake

Partea bună: vara, aduc o notă de veselie în ținută, se asortează plăcut cu haine din in sau alte pânzeturi, și niște cozi împletite.
Dezavantaj: teoretic, nici unul. E doar o chestiune de gust dacă vă plac sau nu modelele brodate pe haine.

Boyfriend – totuși, mai bine nu…

Partea bună: sunt permisivi stilistic. Merg purtați și cu teniși, și cu pantofi înalți, în funcție de restul pieselor pe care le alegem.
Dezavantaj: pot arăta cam lipsiți de finețe și feminitate și tind să se adune urât în zona inghinală, când stăm jos. Judecând după cum a fost botezat acest croi, nici o surpriză. Și aici, chestiune de gust.

Girlfriend – da!

Partea bună: vin să contracareze tocmai lipsa de feminitate a perechilor de boyfriend. Au talie medie spre înaltă și o tăietură care avantajează orice formă, pentru că vin relativ drept pe picior, fără să fie mulați pe gambă. Sunt frumoși!
Dezavantaj: nici unul.

Mom jeans – nostalgia anilor ’90

Partea bună: sunt foarte comozi și se potrivesc cu încălțămintea fără toc, o cămașă sau un tricou, neapărat introduse în betelie, pentru a pune în evidență talia foarte înaltă. Cel mai des sunt însă purtați cu un body, care a revenit și el în moda străzii. Nostalgia anilor ’90.
Dezavantaj: aplatizează foarte mult posteriorul și trebuie studiați atent înainte de a-i cumpăra, pentru că pot arăta bizar pe anumite conformații.

Vouă ce modele de blugi vă plac și care vi se potrivesc cel mai bine?

Pont: foarte în tendințe, de o vreme încoace, este tivul asimetric și neapărat nefinisat al jeanșilor. Dezavantaj: zero. Din nou, chestie de gust. 🙂

***

fotografii: Pinterest

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus