duminică , 24 septembrie 2023

Boxerul Muhammad Ali a murit, la 74 de ani

muhammad alifoto

Celebrul pugilist Muhammad Ali a murit, vineri, într-un spital din Scottsdale, Arizona, unde fusese internat cu o seară în urmă din cauza unor probleme respiratorii. Fostul sportiv avea 74 de ani.

Joi seară, când Ali a fost internat în spital, reprezentanții săi au declarat că starea sa este bună și stabilă, dar vineri, au spus că aceasta s-a înrăutățit. Un purtător de cuvânt al familiei, citat de postul de televiziune NBC, a anunțat la scurt timp decesul. Alături de Ali, în ultimele ore de viață, s-au aflat doar apropiații săi – copiii și alți membri ai familiei.

De 34 de ani, Muhammad Ali suferea de Boala Parkinson, care l-a determinat să se izoleze, în ultima parte a vieții, în intimitatea familiei și să nu mai participe la evenimente publice. Ultima oară când a luat parte la un eveniment a fost pe 9 aprilie, la o gală de strângere de fonduri pentru bolnavii de Parkinson.

Muhammad Ali s-a născut în Louisville, Kentucky, în ianuarie 1942, primind numele de Cassius Clay. A început să boxeze la vârsta de 12 ani, iar în 1964, a devenit campion mondial la box, la categoria grea. În același an, s-a alăturat mișcării religioase The Nation of Islam și și-a schimbat numele în Muhammad Ali. A câștigat încă două titluri de campion mondial la categoria grea, înainte de a se retrage, în 1981.

Reprezentanții familiei Ali au declarat că funeraliile vor avea loc în Louisville, Kentucky.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *