duminică , 28 noiembrie 2021

Brad Vee Johnson: „Indiferent cât talent, experiență și capacitate aș avea, nu ar fi niciodată respectate în România”

Brad3

Ai trăit vreo poveste de dragoste importantă în România?

Nu, îmi pare rău să spun că nu am avut un asemenea noroc în România.

Acum ceva timp, mi-ai spus că ți-a fost greu să găsești o femeie care să-și dorească o relație serioasă. Și mi-ai mai spus că cele mai multe voiau de la tine doar o aventură de o noapte. Ai avut multe astfel de aventuri?

Ți-am spus asta pentru că, din punctul meu de vedere, era adevărat. Când femeile se uitau la mine, vedeau două lucruri: străin și Boney M = BANI! Asta chiar m-a deranjat, faptul că puteam vedea simbolul dolarului în ochii lor în timp ce vorbeau cu mine. Orice alt străin n-ar fi acordat atenție acestui lucru, fiind distras de faptul că o femeie frumoasă era interesată de fundul lui gras și obosit, fără să se întrebe: de ce? (zâmbește)

Cât despre aventurile de-o noapte, trebuie să spun că nu, nu am avut multe. Când mi-am dat seama de ce eram obiectul afecțiunii cuiva, a devenit atât de dezgustător, încât pur și simplu mi-am pierdut interesul. Acum te voi șoca, dar am avut parte de acest gen de comportament atât din partea femeilor, cât și a bărbaților în România. Nu am de ce să-mi fie rușine sau să fiu stânjenit să recunosc că mi-am trăit viața în primul rând ca un spirit liber din punct de vedere sexual, și deși unii oameni cu puncte de vedere neanderthaliene, învechite și bigote insistă să-mi pună o etichetă cum ar fi cea de „bisexual”, eu nu am etichete și mi-am trăit mereu viața în felul acesta, de la începuturile mele în New York, capitala libertății, a minților deschise și a sofisticării, până în acest moment. (zâmbește)

Ce fel de bărbat ești într-o relație? Ești pasional? Ești gelos?

Într-o relație sunt o persoană foarte pasională și implicată. Văd o relație ca pe un parteneriat al două persoane distincte, ambele cu propriile țeluri, idei, minți, cu propriile cariere și interese, care când ajung împreună formează „noi”.

Gelozia este un sentiment al oamenilor nesiguri și care nu înțeleg pe deplin conceptul dragostei! Și în nouă din 10 cazuri, când unul dintre parteneri este gelos, îl pedepsește pe celălalt pentru propria sa vină și pentru eșecul de a fi fidel. Deci nu, nu sunt genul gelos.

Ce găsești sexy și atractiv la o persoană?

Ei bine, ce mă interesează la o persoană este independența ei, pasiunea pentru viață, tăria de caracter și capacitatea de a avea propria ei judecată, și nu ceea ce decide societatea că ar trebui ea să fie. Și, mai presus de toate, îmi place o persoană suficient de curajoasă să-și trăiască viața.

E o întrebare-clișeu pe care jurnaliștii o adresează străinilor care vin aici și pe care nu o adresez niciodată, dar de data aceasta sunt foarte curioasă: care este părere ta despre femeile din România?

Părerea mea despre românce este că sunt exotice, puternice și extrem de frumoase, și singura mea dorință este ca și ele să vadă și să creadă asta cu adevărat, în loc să permită să fie „proprietatea” cuiva. Văd că femeile sunt coloana vertebrală a țării și voi striga de bucurie când o femeie va deveni președinte sau prim-ministru! (zâmbește) Atunci poate mă voi întoarce!

Crezi că femeile sunt diferite în funcție de naționalitatea lor, sau asta e o idee greșită? Există diferențe între ele care se leagă strict de locul în care trăiesc?

Fiecare este legat de împrejurimi și de mediul în care trăiește, într-o manieră sau alta, dar trebuie să spun că în călătoriile mele în jurul lumii, am observat că femeile sunt sursa a tot. Sunt separate de geografie și de barierele de limbă, dar femeile au o putere pe care bărbații sunt incapabili să o înțeleagă sau să o posede. Mă uit la mama mea, care a crescut șapte copii, și care niciodată nu ieșise din Statele Unite; a întâlnit o femeie din Quebec, Canada, care nu vorbea o boabă de engleză… Au fost cele mai bune prietene timp de 20 de ani, iar mama s-a dus să o viziteze, plecând în sfârșit din SUA, iar prietena ei a venit și ea apoi în vizită! Cum comunică? Cum se înțeleg? Am întrebat-o pe mama, și răspunsul ei a fost… Noi, femeile, pur și simplu comunicăm! (zâmbește) Mistica feminină este o minune!

Ce regreți cel mai mult în ce privește viața ta sentimentală?

Faptul că nu am întâlnit niciodată ACEA dragoste care ar fi trebuit să fie alături de mine în toți acești ani… M-a evitat.

Știu că ai fost căsătorit cu o suedeză și că ai divorțat. Cum privești căsătoria acum? Crezi că ai fi fericit să-ți iei din nou un astfel de angajament?

Da, am fost căsătorit timp de 12 ani în Suedia, și numai patru dintre ei au fost ani buni, îmi pare rău s-o spun. Eram hotărât să încerc, dar n-a fost să fie. Cât despre a-mi lua din nou acel angajament, dacă m-ai fi întrebat asta acum un an, ți-aș fi spus: Cateogoric NU! (râde) Dar acum aș spune că sunt deschis posibilității unei relații pe termen lung, cu tot angajamentul pe care-l implică… Asta îți oferă libertatea minții! Te aduce înapoi la cine ești cu adevărat.

Există, totuși, vreo femeie pe care să o poți numi „dragostea vieții tale”?

De fapt, am trei iubiri ale vieții mele: mama mea Deloris, fiica mea Jessica și nepoata mea, Kayla… Da, sunt bunic, am o nepoată! Dar asta este pentru un alt interviu, cu altă ocazie! (râde)

Ce planuri ai acum, ce visuri? O să continui să te plimbi dintr-un loc într-altul, ca un artist nomad ce pari a fi?

Planurile mele sunt să stau în Budapesta, de vreme ce iubesc orașul, și să lucrez cu prietena mea, să o ajut să construiască această companie așa cum și-a imaginat că o va face;  să continui să cânt, din moment ce jazzul îmi oferă atât de multă plăcere acum, că l-am redescoperit. Plănuiesc să fac și înregistrări în zona aceasta. Am semnat cu o casă de discuri din Suedia, deținută de un bun și vechi prieten, și probabil că voi înregistra piesele la toamnă, în Suedia, sau poate în România, pentru că îl iubesc pe Andrei Kerestely și ar fi o plăcere să am din nou ocazia să lucrez cu el. Nu sunt sigur, deocamdată, depinde de disponibilitatea fiecăruia.

Dar cel mai important, voi continua să-mi urmez inima, să-mi văd de treaba mea și să fiu căpitanul vieții mele, fără să las pe nimeni să aducă în drumul meu infamie sau indignare morală, pentru că nimeni nu are dreptul și permisiunea să facă asta. Voi merge acolo unde îmi vor spune inima și vocea mea interioară. (zâmbește) În afară de faptul că sunt născut în zodia Gemenilor, mă plictisesc ușor și am nevoie de stimulare constantă, așa că nu te aștepta să mă vezi într-o căsuță, la vreo fermă, plantând legume și îngrijind găini! Ha, ha, ha! Nu e deloc stilul meu.

CITIȚI ȘI INTERVIUL ORIGINAL, ÎN LIMBA ENGLEZĂ

Brad Vee Johnson

Fotografii: arhiva personală a lui Brad Vee Johnson

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus