vineri , 1 decembrie 2023

Brașovul cu mama și prima haină de iarnă

Brașov, 2009

Prima mea haină de iarnă – sau, cel puțin, prima de care-mi amintesc – mi-a luat-o mama când intrasem în clasa a 12-a. Ne-am dus în oraș special pentru asta, țin minte că era deja frig afară și burnița, Brașovul era acoperit de un strat subțire de alb și se pregătea de Crăciun. Eu aveam aproape 18 ani, dar mă simțeam așa de mică lîngă mama, și la fel mă simt și acum, când îmi încălzește supa sau îmi spală rufele.

În ziua aia, am urcat amândouă pe Republicii, în aceeași cadență. Pentru că o țineam de braț, aveam grijă să fac pașii odată cu ea, ca să nu stric echilibrul – nu e straniu cum ne amintim cele mai mici amănunte, uneori? Am intrat în multe magazine, ne-am uitat la o mulțime de paltoane de iarnă, ne-am oprit chiar și la Gustări și am mâncat papanași, mare mea slăbiciune, dar se făcuse deja seară și tot nu-mi găsisem ceva pe plac. După ce ne-am învârtit prin Piață, am luat-o în jos, pe 7 Noiembrie (azi îi zice Mureșenilor) și am intrat într-un magazin care nu promitea mare lucru. Dar avea exact ce căutam eu, încercând să scap de geaca de pe mine: o haină ca un palton, doar puțin mai scurtă și mai modernă. Până la urmă, am ales una gri, dintr-un material ca de lână lucrată manual, cu buzunare discrete și cu guler ridicat. Croită drept și foarte frumoasă!

Mama mi-a cumpărat-o pe loc, pentru că a văzut ce încântată eram de ea, a scos banii și a plătit-o, deși nu era cea mai comodă sumă. A meritat însă investiția: am purtat haina aceea gri până târziu, în facultate, și dacă scotocesc prin dulap, și acum cred că o mai am pe undeva. Dar nu haina o s-o țin minte mereu, ci ziua aia petrecută cu mama, plimbarea noastră burnițată, papanașii cu dulceață și smântână, pașii mei în același ritm cu al ei, mâinile noastre adăpostite în buzunarul paltonului ei.

În fine, pornisem acest articol cu planul de a vă arăta câteva haine frumoase, să vă dau idei, în caz că mergeți la cumpărături, eventual cu mamele voastre. 🙂 V-am povestit cu totul alte lucruri, dar uitați, dacă tot am salvat pozele, aici sunt:

Aici găsiți paltoane, dacă sunteți în căutare. Și pulovere, bluze, cămăși, chiar și pantaloni din piele, dacă aveți gusturi mai îndrăznețe.

fotografii: Pinterest

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *