duminică , 1 octombrie 2023

Brigitte Bardot: Sunt șocată să aflu că o răzbunare se va abate asupra tuturor câinilor din România

BB

Brigitte Bardot denunță proiectul care prevede „condamnarea la moarte” a câinilor fără stăpân din România, într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Traian Băsescu. Fosta actriță franceză se declară șocată să afle că autoritățile române plănuiesc o „răzbunare care nu-și are locul” și că doresc să „extermine sistematic” o întreagă specie.

Brigitte Bardot, care s-a retras din showbiz în 1973, devenind o activistă pentru drepturile animalelor, a publicat, ieri, pe site-ul fundației care îi poartă numele, o scrisoare deschisă în care îi atrage atenția președintelui Băsescu asupra cruzimii proiectului pe care îl încurajează. „În urmă cu câteva zile, un copil în vârstă de patru ani, rănit de un câine, a decedat în lipsa îngrijirilor, în urma rănilor suferite. În faţa acestei drame teribile, ţin să îmi exprim infinita tristeţe şi gândurile mele se îndreaptă înainte de toate către familia sa. Dar sunt, de asemenea, extrem de şocată să aflu că o răzbunare, care nu îşi are locul, se va abate asupra tuturor câinilor din România, chiar şi a celor blânzi”, scrie Brigitte Bardot. Actrița face referire la tragedia petrecută recent la București, când un copil în vârstă de patru ani a murit după ce fusese atacat de un câine vagabond, în apropierea Parcului Tei al Capitalei. „Condamnarea la moarte a unei întregi specii, aşa cum prevede proiectul dumneavoastră, este total contrar legilor şi uzanţelor din ţările civilizate ale Uniunii Europene. Decizia dumneavoastră sună ca un apel sângeros, nedemn de un om politic desemnat să ia decizii cu calm şi nu pentru a câştiga voturile unei părţi a opiniei publice”, este de părere Brigitte Bardot.

Mă bazez pe inteligenţa şi bunul simţ al partidului majorităţii”

În răspuns la moartea lui Ionuț Anghel, care a fost înmormântat ieri la București, Traian Băsescu a făcut apel la Guvern să emită o ordonanță de urgență prin care să stabilească un termen în care persoanele doritoare să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie omorâte. Brigitte Bardot consideră, însă, că o astfel de decizie este una politică, menită să calmeze spiritele în societate. „Ar fi aberant să puneţi în pericol toate eforturile întreprinse de atâtea asociaţii doar pentru a calma spiritele. Trebuie votată o lege care să permită continuarea într-o manieră mai sistematică a controalelor şi sterlizărilor câinilor şi reducerea numărului lor în acest fel. Ar trebui să promovaţi campaniile de adopţie, pentru ca aceşti câini de pe stradă să aibă o şansă de a se integra în comunitate şi de a regăsi viaţa de familia pe care au avut-o înainte de a fi aruncaţi pe stradă de predecesorii dumneavoastră. Mă bazez pe inteligenţa şi bunul simţ al partidului majorităţii pentru a adopta o lege care să fie conformă cerinţelor Uniunii Europene, din care faceţi parte acum, din 2007”, încheie Brigitte Bardot.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *