luni , 2 octombrie 2023

Britanicii pariază pe Haruki Murakami. Scriitorul, favorit la Nobel

Haruki

Scriitorul Haruki Murakai este favoritul caselor de pariuri din Marea Britanie la câștigarea premiului Nobel pentru literatură din acest an. La casa Ladbrokes, care s-a înșelat însă în predicțiile sale de mai multe ori în trecut, faimosul autor japonez are o cotă de 3 la 1.

Haruki Murakami a fost considerat favorit și anul trecut pentru câștigarea Nobelului pentru literatură, dar a „pierdut” în favoarea scriitorului Mo Yan, care a devenit astfel primul chinez câștigător al unei astfel de distincții. Anul acesta, printre ceilalți sciitori favoriți la Nobel se numără Joyce Carol Oates, Peter Nádas, Ko On și Alice Munro, informează theguardian.co.uk.

Cu toate că publicul poate paria, bazându-se pe intuiție, nominalizările și voturile membrilor Comitetului Nobel pentru Literatură sunt păstrate în mare secret de Academia Suedeză. Ele sunt date publicității abia la 50 de ani după anunțarea câștigătorului.

Haruki Murakami, unul dintre cei mai valoroși și renumiți scriitori ai lumii, se află pe lista favoriților la Nobel de 10 ani. Cel mai nou roman al său – „ Colourless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage” – a fost lansat, anul acesta, cu mare succes în țara sa natală și va fi tradus și lansat în limba engleză anul viitor.

Premiul Nobel pentru literatură este acordat în fiecare an în luna octombrie și va fi însoțit de un cec în valoare de 920.000 de euro.

Foto: politiken.dk

Semnat de

Un comentariu

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *