joi , 7 decembrie 2023

Buckhead, văzut din mașină

Buckhead Atlanta

Cunosc oameni pe care aici, în America, cel mai mult îi impresionează clădirile ale căror vârfuri sunt vecine cu norii, construcțiile masive și ultra-moderne care sunt reginele marilor orașe și care au devenit, în timp, embleme ale măreției nord-americane. Sigur, și eu le privesc uneori cu uimire, însă n-aș putea spune că le admir. În Buckhead, Atlanta tocmai asta găsești: clădiri de birouri fițoase și de apartamente de lux, hoteluri și restaurante de cea mai bună calitate – pe scurt, un nucleu profund urban din care nu-mi doresc să fac parte, dar pe care-l vizitez din curiozitate.

1

Buckhead e unul dintre cele mai importante centre comerciale și financiare din sudul Statelor Unite și este zona business esențială a Atlantei, după Downtown și Midtown. Am trecut pe aici de mai multe ori și niciodată n-am fost inspirată să fac poze – ce să pozez, mi-am zis, birouri?! De curând, însă, am ajuns în Buckhead seara, mergeam spre restaurantul Bone’s (American steakhouse de top, considerat cel mai bun din oraș – mulțumesc, Eric!). Momentul meu preferat al zilei e apusul soarelui, când orice loc e învăluit în lumina aceea caldă, care-l face mai plăcut. Așa am surprins câteva părți din Buckhead – la asfințit, din mașină. Câteva secvențe pentru voi:

Buckhead, Atlanta

P.S. În Buckhead a locuit o vreme Oprah Winfrey. În aceeași clădire, acum, are un apartament Elton John, care spune că Atlanta e orașul american pe care-l îndrăgește cel mai mult.

 ***

Urmăriți jurnalul meu american și pe Facebook, sub hashtag-ul #corinainamerica!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *