joi , 30 noiembrie 2023

„Caietul Mayei”, noua carte a lui Isabel Allende, se lansează vineri, la Bookfest

Isabel

Vești bune pentru fanii lui Isabel Allende: versiunea românească a celei mai noi cărți semnate de scriitoarea chiliană, „Caietul Mayei”, a ieșit de curând din tipar și este gata să ajungă în mâinile celor care o așteaptă nerăbdători. Editura Humanitas va lansa volumul vineri seară, la Bookfest.

Isabel Allende tocmai a încheiat turneul de promovare a romanului, în Statele Unite, iar editura Humanitas a pregătit, pentru cititorii din România ai îndrăgitei autoare, lansarea lui în cadrul târgului de carte Bookfest, care a început, ieri, în Capitală, la Romexpo. Vineri, 31 mai, de la ora 18.30, „Caietul Mayei” va fi lansat în prezența lui Alex Ștefănescu, a Denisei Comănescu și a Corneliei Rădulescu, cea care a tradus în limba română, cu rafinament extraordinar, toate cărțile lui Allende.

Caietul_Mayei

Despre ce este vorba în „Caietul Mayei”

Abia trecută de pragul adolecenţei (vârstă la care a experimentat toate senzaţiile tari pe care le poate oferi California zilelor noastre), Maya Vidal pătrunde în lumea interlopă, adoptându-i viciile. Pendulând între SUA şi Chile, împletind mai multe fire narative, Caietul Mayei este o carte despre vindecare. De amintiri coşmareşti, de dezamăgiri, dar mai ales de dependenţa de droguri.

Pentru a scăpa de infernul heroinei, tânăra Maya Vidal se refugiază pe o mică insulă din arhipelagul Chiloe, printre oameni simpli, dominaţi de lumea magică a miturilor, care descoperă târziu şi fără prea mare entuziasm deliciile şi imperativele modernităţii şi îşi abandonează cu greu tradiţiile. Acolo, în comunitatea sudată şi generoasă, ajutată de dragostea familiei aflate la mii de kilometri depărtare şi de solidaritatea străinilor de lângă ea, Maya îşi va recăpăta echilibrul şi încrederea în sine şi în ceilalţi, pentru că va afla, în ciuda grelelor încercări prin care trece, că nimeni nu este singur pe lume.

„Un roman exploziv. Fiecare personaj clocoteşte de viaţă. Un roman cu un subiect îndrăzneţ construit, straniu şi cutremurător, despre violenţa sexuală, teroarea politică, «vina colectivă» şi secrete grele de familie, toate depăşite prin curaj şi iubire.“ – Booklist

„Romanul lui Allende se deosebeşte de clasicele cărţi despre adolescenţii cu probleme prin felul în care Maya se regăseşte pe sine în Chile. Ritmul netulburat al satului de la capătul lumii îi aduce pacea nu doar tinerei, ci şi cititorului.“  – Chicago Tribune

Prețul cărții este de 35 de lei.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *