luni , 2 octombrie 2023

Caravană artistică pentru copii: un muzeu surpriză în peisajul Bucureştiului

Caravana Muzeelor

Aflată la a patra ediție, Caravana Muzeelor invită copiii de 6-10 ani să cunoască mai bine Bucureștiul.

După incursiunile creative din această vară, organizate la Muzeul Theodor Aman, la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, la Colecţia de Artă Ligia şi Pompiliu Macovei, la Muzeul Naţional al Pompierilor, la Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck, la Muzeul Naţional Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida, la Muzeul C.I. şi C.C. Nottara și la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, Caravana Muzeelor continuă până pe 11 septembrie 2015.

Astfel, copiii sunt aşteptaţi să descopere Un muzeu surpriză în peisajul Bucureştiului și să participe la vernisajul expoziţiei cu lucrările realizate la Caravana Muzeelor 2015.

Un muzeu surpriză în peisajul Bucureştiului, Casa Filipescu-Cesianu (Muzeul Municipiului Bucureşti)

Miercuri, 9 septembrie – Casa Filipescu-Cesianu: aflăm povestea acestei reședințe aristocratice și realizăm schiţe cu decorațiile exterioare și cu acoperișul imperial

Joi, 10 septembrie – Camera străbunicilor: vizităm expoziţia din Casa Filipescu-Cesianu, descoperim cum arătau casele bucureștenilor acum o sută de ani și pictăm pe pânză un interior

Vineri, 11 septembrie – Parcul: observăm modul în care este amenajat parcul și sculpturile care îl împodobesc, iar la atelier modelăm în lut diverse personaje

La ora 12.00, părinţii, bunicii, colegii și prietenii sunt invitaţi la vernisajul expoziţiei Caravana Muzeelor 2015.

Adresa Casei Filipescu-Cesianu: Calea Victoriei nr. 151, sector 1 (lângă Piaţa Victoriei, la intersecţia dintre Calea Victoriei și Str. Sevastopol)

Casa Filipescu-Cesianu, clădire – monument istoric, se află la finalul unui amplu proces de consolidare, restaurare şi conservare început în noiembrie 2013, proiectul fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

După recepționarea imobilului, Muzeul Municipiului București va organiza temporar, în această toamnă, o expoziţie de fotografii despre Bucureştiul secolului XX. Aceasta va fi urmată de organizarea unei expoziții cu caracter de durată având ca tematică istoria familiei, a copilăriei și a vieții intime în Bucureștiul ultimilor 300 de ani.

Urcați copiii în Caravana Muzeelor folosind adresa caravana.muzeelor@gmail.com sau telefonul 0724.083.932

Taxa de participare (include materialele folosite și accesul în muzeu): 10 lei / copil / atelier.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *