duminică , 17 octombrie 2021

Care e țara în care se doarme cel mai puțin

Quiet couple sleepingFoto: doctoroz.com

O echipă de cercetători și-a propus să afle câte ore pe noapte dorm oamenii din diferite țări. Cu ajutorul unei aplicații deștepte au și reușit să afle în care țară se doarme cel mai puțin și care dintre popoare e cel mai prieten cu perna.

Studiul, care a avut la bază informații adunate de la cel puțin un milion de utilizatori din 47 de țări ai aplicației Sleep Cycle, arată că japonezii dorm cel mai puțin, cu precădere bărbații, care nu se odihnesc mai mult de șase ore pe noapte, în general. Olanda se află tocmai la polul opus, notează Time: dintre toate popoarele, dorm cel mai mult – cel puțin opt ore și jumătate pe noapte.

Sleep Cycle a mai determinat câteva aspecte interesante: bărbații se trezesc, în general, cu o dispoziție mai bună decât femeile, mai ales în Columbia, Portugalia și Ucraina. În Statele Unite, femeile dorm mai mult decât bărbații, în fiecare zi a săptămânii. În zilele lucrătoare, bărbații americani se odihnesc în jur de șase ore și 54 de minute, în timp ce femeile – șapte ore și 11 minute. În weekend-uri, femeile dorm cu șapte minute mai mult decât bărbații (timp numai bun de folosit pentru a face cafeaua). 🙂

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus