vineri , 7 mai 2021

C’ART FEST: opt zile de cultură, la Cristian

Un festival cultural cu patru secțiuni doldora de evenimente, opt zile pline, zeci de artiști români și internaționali, locații inedite și mult suflet. Asta s-ar putea spune despre cea de-a patra ediție a C’ART FEST, festivalul care se întâmplă și crește în fiecare an la Cristian, în apropiere de Brașov. Dacă nu v-ați făcut încă programul de vacanță, și chiar dacă vi l-ați făcut deja, trebuie să strecurați, între 9 și 16 iulie, și niște teatru, carte, muzică și spectacole de stradă de cea mai bună calitate.

În peisajul cultural destul de sărac al Brașovului, festivalul de la Cristian este o gură de aer necesară pentru iubitorii artelor. Peste 8.000 de oameni au trecut pragul festivalului anul trecut, iar anul acesta, organizatorii se așteaptă ca numărul spectatorilor să se dubleze, având în vedere că au pregătit o mulțime de spectacole în spații deschise, așa cum este piațeta din centrul localității. Casa de cultură, Biserica Evanghelică fortificată, străzile centrale sunt alte câteva dintre locațiile unde se vor produce artiștii care fac parte programul festivalului.

În deschidere: Gheorghe Zamfir & taraful, Florin Piersic Jr și Oana Pellea

Festivalul va debuta cu un spectacol vibrant de samba al artiștilor de la Barbarossa Samba Group, o trupă de percuție de muzică braziliană care va combina ritmurile cu dansul într-o atmosferă de carnaval, pe străzile localității și în piațetă. Maestrul naiului, Gheorghe Zamfir, alături de taraful său, urcă pe scena C’ART FEST din Piațeta localității pentru un spectacol de excepţie, în deschiderea festivalului. Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu, cu spectacolul „Mă tot duc”, „Freak-show”-ul lui Florin Piersic Jr, „Dragostea durează trei ani”, în regia lui Chris Simion, „O noapte furtunoasă”, pusă în scenă de Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu sunt câteva dintre spectacolele care alcătuiesc secțiunea de teatru a festivalului, spectacole ce vor avea loc în Sala de cultură din Cristian.

Step dance, pukima, statui vivante, expoziții de fotografie se vor afla pe străzi și în locurile fierbinți ale C’ART FEST, pe tot parcursul festivalului.

Biserica Evanghelică va găzdui spectacole precum cel al corului Madrigal, etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și muzica contemporană românească și universală. Tot la Biserica Evanghelică, va avea loc și un spectacol de pian și clarinet cu Horia Mihail și Ciprian Dancu, chitară clasică cu Duo Kitharsis, doi artiști români stabiliți în Franța sau, una dintre surprizele festivalului, un concert de muzică Fado din inima Lisabonei, cu Claudia Duarte.

Fanfara Ciocârlia va încânta audiența din Piațetă cu ritmurile lor vioaie, complexe, pline de energie, cu solo-uri executate în mod sacadat la clarinet, saxofon și trompetă, uneori cu mai mult de 200 de bătăi pe minut, că nu întâmplător au fost numiți cea mai rapidă fanfară din lume. Din 1996, de la apariție, Fanfara Ciocârlia a susținut mai mult de două mii de concerte în peste 70 de țări.

Tot la secțiunea muzică, pe scena din Piațeta Cristianului va răsuna muzica lui Grigore Leșe, într-o combinație inedită cu Zoli Toth Project, precum și acordurile trupei austriace de soul, funk, punk, electro, jazz, dance Moonlight Breakfast.

Un workshop de scriere creativă, susținut de poetul Iulian Tănase, se va adresa tuturor celor care iubesc poezia și scrisul. Iar cititorii pasionați vor avea de ales între lecturi, lansări de carte și conferințe ale unora dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți scriitori români, aduși de editura Humanitas la C’ART FEST.

ilme românești precum „Câinii”, spectacole ale Operei Comice pentru copii, proiecție pe turnul Bisericii Evanghelice și alte surprize vor completa programul celor opt zile ale C’ART FEST.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus