vineri , 1 iulie 2022

Cărţile Ilenei Vulpescu, în topul vânzărilor din prima parte a anului 2017

Cărţile Ilenei Vulpescu, una dintre cele mai îndrăgite autoare române contemporane, domină topul de vânzări al Companiei de Librarii Bucureşti din prima parte a anului 2017. De departe, cea mai vândută carte a scriitoarei este „Preludiul”, cel mai recent roman, publicat chiar în luna aprilie a acestui an. Topul este completat de romanele „Arta conversaţiei”, cea mai cunoscută carte a Ilenei Vulpescu, şi „Arta compromisului”. De asemenea, cititorii au fost interesaţi să cumpere şi caseta aniversară reunind cele 12 volume ale autoarei, produsă în ediţie limitată.

„Nu pot avea decât cuvinte de admiraţie pentru omul şi scriitoarea Ileana Vulpescu. În tinereţea mea, Ileana şi Romulus Vulpescu erau un reper pe scena literară, prin romanele doamnei Vulpescu şi prin minunatele traduceri şi ediţii bibliofile create de soţul ei, intelectualul rafinat care a fost Romulus Vulpescu. Cu timpul, deşi scena literară s-a schimbat considerabil, romanele Ilenei Vulpescu şi-au găsit noi cititori, în generaţiile care au urmat, dovedind valoarea lor incontestabilă. Compania de Librarii Bucureşti a fost întotdeauna alături de scriitoarea Ileana Vulpescu, şi astăzi nu putem fi decât mândri că e una dintre cele mai bine vândute autoare în reţeaua noastră de librarii”, a declarat Marieta Seba, Director General al Companiei de Librării Bucureşti.

Ileana Vulpescu a debutat în revista „Familia”, ediția din iulie 1966, cu povestirea „Scrisoare către un cunoscut”. În 1976, romanul sau „Rămas-bun” (Editura Cartea Românească) a fost premiat cu Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. Cinci ani mai târziu a primit Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române pentru romanul „Arta conversaţiei” (Editura Cartea Românească). În 1987 a primit premiul „Flacăra”, pentru „Sărută pământul acesta”. Din 1972, Ileana Vulpescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România. Cel mai cunoscut roman al său este „Arta conversaţiei”, care a devenit unul din cele mai vândute romane ale deceniului opt. Romanele i-au fost traduse în slovacă („Rămas-bun casei părinteşti”), maghiară („Arta conversaţiei”), italiană („Sărută pământul acesta”) şi franceză („Arta conversaţiei”).

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus