marți , 21 martie 2023

„Casa cu nebuni”: premiera toamnei, la Teatrul Masca

Teatrul Masca anunţă deschiderea unei noi stagiuni de interior sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 19.00, cu avanpremiera spectacolului „Casa cu Nebuni”, după scrierile lui G. M. Zamfirescu.

La începutul anilor 1930, centrul Bucureștilor strălucea galant, și lumea bună respira aerul curat de la șosea, în promenade lipsite de griji, alături de străinii care încă se mai minunau de Micul Paris. Cu cât te apropiai, însă, de margini, de jur împrejur, ca unul dintre cercurile lui Dante, un alt oraș începea să iasă la iveală. În contrast cu vitrinelele colorate, balcoanele cu flori și hainele parfumate de la centru, intram în lumea mahalalei, o lume a zidurilor scorojite și a oamenilor cu sânge fierbinte, iar, deasupra tuturor, cenușiul adulmeca precum un demon plictisit.

„O singură casă… cincisprezece destine care se întrepătrund într-un joc nebun de v-ați ascunselea cu viața și cu moartea, împreună! Aceasta este lumea lor, a celor care se luptă din prima clipă de viață cu ei înșiși, cu soarta, cu patimile și cu cei din jur. Ei sunt cei care muncesc ziua pentru a se dezlănțui noaptea unii asupra celorlalți, asmuțindu-și ura și iubirea, deopotrivă, ca niște câini turbați fără de lună… Aceasta e povestea lor, a celor care nu cunosc decât un singur anotimp: al nebuniei! Nu ratați un nou spectacol fabulos al Teatrului Masca!”, declară Mihai Mălaimare, scenarist şi regizor al spectacolului.

„Casa cu nebuni” este un spectacol nerecomandat spectatorilor sub 16 ani, în stilul non-verbal deja cunoscut al Teatrului Masca. Astfel, un amalgam de trăiri şi emoții ce răzbat din imagini puternice fac cuvintele sa fie de prisos.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus