marți , 5 decembrie 2023

The Cat Empire cântă pentru prima oară în România

CatEmpire

Primul nume confirmat în programul B’ESTFEST Summer Camp 2014 este The Cat Empire, trupa australiană de ska-jazz devenită în ultimii ani una dintre cele mai întâlnite reprezentante ale genului la festivalurile muzicale internaţionale. The Cat Empire deschide aşadar lista artiştilor prezenţi la prima ediţie de B’ESTFEST, ce se va desfăşura pe domeniul Palatului Mogoşoaia, programată vara aceasta în perioada 31 iulie, 1, 2 august.

The Cat Empire a luat fiinţă în Australia, în anul 1999, fiind formată în prezent din Ollie McGill (clape şi backing vocals), Ryan Monro (bas şi backing vocals), Felix Riebl (percuţie şi vocal), Harry James Angus (trompetă şi vocal), Will Hull-Brown (tobe) şi Jamshid “Jumps” Khadiwhala (turntables, percuţie). Muzica lor a fost descrisă ca un melanj ingenios de jazz, funk şi rock, cu puternice influenţe latino, reggae, ska şi dub, trupa fiind recunoscută pentru atitudinea militantă faţă de spargerea barierelor muzicale, geografice şi lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului şi consumerismului, intoleranța şi război şi, totodată, promovarea diversităţii culturale şi a unei vieţi simple, lipsite de griji.

După o serie de apariţii în cadrul unor festivaluri celebre, cum ar fi Melbourne Festival şi Edinburgh Festival, australienii au debutat în 2001, cu albumul „The Cat Empire”. Cel de-al doilea material discografic, „Two Shoes” (2005), a intrat direct pe poziţia 1 în clasamentele muzicale, revista Allmusic descriindu-l ca fiind un mix “nemaipomenit şi isteţ” între alt-rock, hip-hop, reggae, ska şi latin jazz. La sfârşitul anului 2005, „Two Shoes” obţinuse primul disc de platină, în timp ce „The Cat Empire” avea deja două.

Cel mai recent album al australienilor, lansat în 2013

În următorii ani, trupa a mai lansat alte două albume,  „Cities: The Cat Empire Project” (2006) şi „So Many Nights” (2007), trecându-şi totodată în CV premiul pentru Cel mai bun album (ARIA Music Awards), un turneu mondial ce a cuprins Asia, America şi Europa, precum şi o apariţie în cadrul celebrului festival Glastonbury. Albumul „Cinema” a fost lansat în iunie 2010 şi a marcat o nouă etapă în evoluţia trupei. Dacă până la acel moment, The Cat Empire a experimentat cu orice stil la îndemână, de la reggae la salsa, de la jazz la hip-hop, „Cinema” a adus trupei o nouă voce, unică şi personală, oferită de suma tuturor experienţelor şi experimentelor muzicale de până la acel moment. „Steal The Light”, cel mai recent album al australienilor, a fost lansat în anul 2013.

Celebri pentru show-urile lor energice, în care improvizaţia este la ordinea zilei, australienii de la The Cat Empire au la activ peste 800 de concerte şi apariţii în line-up-urile unor festivaluri precum Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), V Festival (UK), Bonnaroo (US) sau Montreal Jazz Festival. Anul acesta The Cat Empire se va afla pentru prima dată în Bucureşti, în cadrul B’ESTFEST Summer Camp.

Abonamentele pentru prima ediţie a festivalului ce se va desfăşura la Palatul Mogoşoaia sunt deja disponibile atât online, pe www.myticket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu sau casa de bilete a Sălii Palatului, putând fi achiziţionate începând de astăzi la preţul nou de 189 de lei. Preţul vechi de 159 de lei se păstrează doar în cadrul unei promoţii speciale pentru luna îndrăgostiţilor, ce se va desfăşura în perioada 14-24 februarie, pentru comenzile de două bilete plasate online.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *