luni , 19 noiembrie 2018

Ce câștigi dacă ieși la alergat, seara, pe la 8.00

Running

Ce mă bucură cel mai mult la faptul că a venit primăvara (chiar și în Bavaria!) este faptul că… pot să zac în voie pe terase, cu o cafea în față și cu gânduri bune despre viață. Soarele strălucește sus pe cer, păsărelele cântă, oamenii sunt mai amabili ca oricând și totul e frumos pe lume. Clișeul perfect! Dar, atunci când nu zac, alerg! Alerg seară de seară, cu o poftă pe care n-am mai avut-o până acum și care nu știu de unde vine. Am doar o bănuială: n-am mai făcut niciodată jogging într-un loc atât de frumos. Practic, fug dintr-un paradis într-altul, pentru că știu că, odată ce drumul o să cotească la stânga, sau la dreapta, o să descopăr o altă fâșie de rai.

9

Pentru cine n-a reușit până acum să-și găsească o motivație pe termen lung ca să facă sport, cred că asta poate fi una dintre cele mai bune: să-ți găsești locul potrivit.

În București nu-mi plăcea să alerg; ca să ajung în natură, trebuia fie să mă urc într-un tramvai îmbâcsit, fie în mașină, și să călătoresc mult și bine până ajungeam în Herăstrău, favoritul meu. În Transilvania am locuit prea puțin în ultimii ani și niciodată nu mergeam să alerg, deși dealurile și pădurile din zona Brașovului sunt locuri ideale de făcut mișcare.

Aici, în Bavaria, n-ai însă nici o scuză ca să stai pe margine. Chiar dacă locuiești în oraș, în doar câteva minute poți ajunge în zone aproape sălbatice, cu drumuri șerpuite care taie câte un câmp plin de flori, cu lacuri unde seara broaștele își fac vocalizele, cu dealuri idilice după care soarele se ascunde înainte să adoarmă.

Pentru că știu că nu voi rămâne aici o viață, mă străduiesc să-mi imprim clar pe retină fiecare imagine, fiecare cadru perfect desenat din jurul meu. Am deja câteva sute de „fotografii” în suflet și colecția se îmbogățește cu fiecare zi.

1234561011

Aș putea continua să laud Bavaria încă trei zile, dar dorința mea e de fapt alta, de data asta: să vă fac poftă de mișcare și de viață! Indiferent în ce colț de lume v-ați afla, sunt sigură că veți găsi un loc frumos unde să ieșiți măcar să vă plimbați, o oră, dacă sănătatea nu vă mai permite să alergați. Deși guvernele și marile corporații sprijinite de acestea și-au îndeplinit, în mare parte, misiunea oribilă de a distruge natura, sunt locuri unde ea încă e regină. Găsiți-le. O să aveți senzația (neprețuită) că ați nimerit într-o fotografie din National Geographic.

4

Ce câștigi dacă ieși la alergat, seara, pe la 8.00, când apune soarele?

În afară de faptul că te plimbi prin paradis și nimeni nu-ți cere bilet de intrare? Pe termen lung, o formă fizică excelentă, mai ales dacă încheiați sesiunea de alergare cu câteva exerciții clasice: genuflexiuni, fandări, întinderi, puțină yoga. De altfel, chiar vă recomand să nu vă opriți brusc din alergat, corpul are nevoie de o perioadă de tranziție între efortul cardio intens și repaus total.

P.S. Fotografiile au fost surprinse cu telefonul (meu vechi), în apropiere de München

12Reclamă neplătită la Nike: n-am avut niciodată încălțăminte sport mai bună. Nu pot eu să alerg o viață cât pot ei să mă ducă!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus