duminică , 17 octombrie 2021

Ce exerciții ar trebui să faci pentru o viață sexuală mai bună

man woman exercising abdominal workout fitness

Nu de puține ori s-a spus că sportul îmbunătățește viața sexuală, atât a femeilor, cât și a bărbaților. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Texas a demonstrat că sportul influențează enorm calitatea vieții sexuale: 35 de femei cu vârste între 18 și 35 de ani, după 20 de minute de sport, au reacționat cu 169% mai bine la stimulii sexuali, comparativ cu dățile în care acestea nu făcuseră mișcare.

Însă care sunt exercițiile cele mai potrivite pentru o viață sexuală strălucită? Florin Neby, fost campion mondial la gimnastică aerobică și unul dintre cei mai prestigioși antrenori de fitness din România, recomandă o serie de exerciții care ajută la îmbunătățirea vieții sexuale. „Pentru femei, cele mai recomandate sunt exercițiile de tip aerobic, pilates și yoga, punându-se accent pe abdomenul inferior, unde vor fi lucrați intens mușchii pelvieni. Mușchi pelvieni mai tonifiați înseamnă viață mai lungă pentru organele sexuale și un orgasm mai intens”, a explicat Florin Neby. Însă accentul nu trebuie pus doar pe acești mușchi pelvieni, important este să acționăm prin exerciții și mușchii șoldurilor, fesierii, abdominalii și pe cei ai spatelui. Respirația este și ea foarte importantă, o respirație regulată favorizează o mai bună oxigenare a sângelui și, implicit, a organelor sexuale.

În cazul bărbaților, ridicatul greutăților și exercițiile de tip aerobic sunt cele care dau cel mai mare randament. „Când lucrăm cu greutăți, se favorizează producerea testosteronului, exact ce îi trebuie unui bărbat, scopul principal pentru care foarte mulți trag de fiare la sală. Dar atenție, nu trebuie să te faci cât un dulap ca să excelezi la potență, ci trebuie să lucrezi controlat, în antrenamente intense și complexe”, a explicat Neby.

Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard pe 31.000 de bărbați, cu vârstă peste 50 de ani, s-a demonstrat că mișcările de aerobic scad riscul apariției problemelor erectile cu 30%. Antrenamentele speciale de aerobic, alergatul, cyclingul și multe altele, îmbunătățesc circulația sângelui, ceea ce duce la o erecție mai puternică.

Despre Florin Neby:

florin.neby 3

În fiecare săptămână în zilele de marţi şi de joi, Florin Neby realizează cele mai creative antrenamente în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan şi Dani” la Antena 1. De curând Florin Neby a deschis prima sa sală – Neby Fitness Club. După 23 de ani petrecuți în sport, Florin impărtășește cu toți cei care își doresc sănătate și frumusețe toate secretele, cunoștințele, tehnicile și inovațiile sale.

Florin are o experienţă de peste 20 de ani în gimnastică, domeniu în care a obţinut zeci şi zeci de medalii naţionale şi internaţionale, fiind campion european şi mondial la gimnastică masculină şi Maestru Emerit al Sportului în România. După ce a încheiat cariera de sportiv profesionist, Florin Neby a dezvoltat mai multe proiecte ce au a face cu sportul. A făcut parte din trupa Aeros, al cărei show a fost comparat cu cel al trupei Cirque de Soleil, performând în întreaga lume şi apărând în cele mai prestigioase publicaţii, inclusiv pe prima pagina a renumitului New York Times.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus