joi , 21 ianuarie 2021

Ce mânca Audrey Hepburn la micul-dejun

Audrey Hepburn Breakfastfoto

Pentru Audrey Hepburn, micul-dejun era o plăcere, mai ales când era savurat la sfârșit de săptămână, în tihnă, împreună cu familia ei. Ce-i plăcea actriței cel mai mult să mănânce dimineața? Luca Dotti a povestit despre asta în cartea „Audrey at Home”, în care a portretizat-o pe mama lui ca pe o femeie care a fost mult mai fericită acasă, gătind sau grădinărind, decât pe marea scenă de la Hollywood.

„Mănâncă mereu același mic-dejun: două ouă fierte, o felie de pâine integrală prăjită, cumpărată de la un magazin cu produse sănătoase, și trei sau patru cești de cafea cu lapte.”

Fragment dintr-o ediție din 1959 a revistei „Good Housekeeping”

În perioadele în care Audrey se afla în casa ei din Tolochenaz (Elveția), prima masă a zilei suferea însă mici variațiuni. „Dacă era singură, lua micul-dejun în pat. Pregăteam o tavă cu cafea, lapte, pâine integrală prăjită, gemul ei preferat – de cireșe – unt, și mereu adăugam un trandafir din grădina noastră.”

Rochita Orunesu, fosta bucătăreasă a lui Audrey Hepburn, în cartea „Audrey at Home”, de Luca Dotti

Audrey-at-Home-Luca-Dotti2Cartea „Audrey at Home” a fost publicată pe 16 iunie 2015, de HarperDesign, parte a editurii HarperCollins

Citiți AICI cel de-al doilea (primul e AICI) interviu exclusiv pe care Luca Dotti ni l-a acordat, în care vorbește despre preferințele alimentare ale mamei lui, despre regimul de detoxifiere pe care-l urma o dată pe lună și despre multe alte lucruri inedite.

***

V-a plăcut acest articol? Abonați-vă LaRevista.ro și la pagina noastră de Facebook!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus