duminică , 13 iunie 2021

Ce-i pasionează pe români: Carmen Iohannis și Brigitte Macron

foto

Oriunde am întors capul, în ultimele două zile, n-am văzut mai nimic altceva decât fotografia cu cele două Prime Doamne. Știți care, bănuiesc, că doar și voi le-ați văzut peste tot: a României și a Franței, care s-a aflat în vizită, la noi în țară, împreună cu soțul ei, Emmanel Macron. Mă rog, el e în subsidiar, nu vizita la București a președintelui francez era importantă, nu motivul ei, nu discuțiile pe care le-a purtat cu omologul lui român, nu chestiile astea plictisitoare ne interesează pe noi. Nu, știrile de maxim impact în societatea românească s-au legat de ținutele lui Carmen Iohannis și a lui Brigitte Macron și de cum arătau genunchii lor.

Am văzut această fotografie publicată pretutindeni și comentată din toate unghiurile. S-au răsculat stiliștii, s-au revoltat feministele, s-au aprins pudibonzii, conservatorii și misoginii, fiecare a avut un cuvânt de spus și l-a spus cu patimă. Fără să-mi propun, am aflat toate detaliile vizitei la București a lui Macron – pardon, a soției lui, că el n-a purtat rochie scurtă, la 64 de ani, deci nu prezenta mare interes. Fascinant a fost cum s-au plimbat cele două doamne, ce frumos se țineau de braț, cum era să se împiedice în piatra cubică de la Muzeul Satului, cu câtă emoție au admirat straiele populare. Și cum erau îmbrăcate! Și că aveau genunchi urâți. Ba nu, aveau genunchi frumoși, la vârsta lor! Ar fi trebuit să poarte rochii mai lungi. Ba nu, să poarte ce au ele chef, ia lăsați-le-n pace!

Toți știu ce rochie Prada a avut Carmen și ce ținută Louis Vuitton a purtat Brigitte. Și eu știu, vedeți? Cu toate că, v-o spun franc, mă interesează mai mult împerecherea la purici decât m-ar putea interesa, vreodată, ce haine își pun pe ele aceste două doamne. Ce poșete au și care-i mai frumoasă. Dacă poartă sandale sau pantofi, și de la ce firmă sunt, și dacă au trecut cu bine testul pietrei cubice.

Până la urmă, știe toată lumea DE CE a venit Macron în România? A înțeles toată lumea care a fost scopul acestei vizite, ce s-a discutat la Cotroceni zilele astea? Că văd că și agențiile de știri publică aberații similare – că Macron a zis că România e frumoasă, că el și soția au întârziat la recepția dată în cinstea lor, că au fost asaltați de jurnaliști, că au făcut și au dres, dar ce a rezultat din vizita asta bag mâna-n foc că jumătate din țară n-a priceput. Știrea săptămânii a fost, de fapt, că a venit Brigitte Macron în România. Președintele Franței s-a nimerit și el pe-acolo, în același timp.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus