joi , 20 septembrie 2018

Ce se întâmplă în creierul unei femei în timpul orgasmului – FOTO și VIDEO

MegOrgasm

Vă amintiți de scena celebră din „When Harry Met Sally”, în care Meg Ryan mimează un orgasm în public? Ei bine, dacă i-am fi putut urmări activitatea creierului în acel moment, am fi observat că zona cerebrală aflată sub control conștient ar fi rămas „aprinsă”, lucru care nu se întâmplă în timpul unui orgasm real, ce are loc în subconștient.

Bărbații care ar vrea să știe dacă partenera lor are un orgasm sau doar îl mimează ar trebui să-și cumpere un scanner cerebral, căci altfel, multe femei sunt capabile de prestații artistice la fel de reușite precum cea a lui Meg Ryan în filmul amintit mai sus. Însă, o simplă scanare a creierului poate determina în mod clar dacă o femeie are sau nu un orgasm adevărat. Într-un articol mai vechi – dar care ni s-a părut prea interesant ca să nu vă povestim despre el acum – BBC explică rezultatele unui studiu realizat în Olanda, la Univesitatea Groningen.

Profesorul Gert Holstege și colegii săi au invitat 13 cupluri heterosexuale, cu vârste cuprinse între 19 și 49 de ani, să ia parte la experimentul lor. Pe rând, femeile și bărbații au fost rugați să stea în poziție întinsă, cu capul așezat în scanner, în timp ce partenerii lor îi stimulau manual pentru a ajunge la orgasm. Lumina din încăpere a fost diminuată și orice factor deranjant a fost eliminat, pentru a crea o atmosferă potrivită. Cuplurile au făcut apoi schimb de locuri, iar experimentul a fost repetat.

Medicii au ajuns la concluzia că există diferențe importante între orgasmul feminin și cel masculin. În timp ce pentru femei este esențial să elimine sentimentele de frică, de anxietate, în cazul bărbaților cel mai important este să fie stimulați fizic. De asemenea, studiul a mai arătat că, atunci când o femeie se preface că are orgasm, o parte a creierului ei, cea conștientă, continuă să funcționeze, în timp ce orgasmele adevărate au loc la nivel subconștient.

falsActivitatea cerebrală în timpul unui orgasm fals. Foto: BBC

realActivitatea cerebrală în timpul unui orgasm real. Foto: BBC

„Femeile pot mima orgasmul destul de bine”, a declarat profesorul Holstege. Dar, în cazul orgasmului real, „ceea ce observăm este o dezactivare totală a unor mari porțiuni din creier, și mai ales a celor emoționale ce au legătură cu frica. Iar dacă privești creierul unei femei care a mimat orgasmul, vei vedea că zona conștientă din cortex rămâne activată. Or, mișcările pe care le facem în timpul orgasmelor adevărate nu sunt conștiente”, a completat profesorul olandez. „Dacă simți teamă, de orice fel, este dificil să simți plăcere reală în timpul sexului. E dificil să te relaxezi. Cred că este un lucru important, pe care bărbații ar trebui să-l cunoască. Când vrei să faci dragoste cu o femeie, trebuie să-i dai sentimentul că e protejată”, a mai spus profesorul Holstege.

Prin comparație, rezultatele studiului au sugerat că, în cazul bărbaților, faptul că sunt stimulați fizic este crucial, întrucât anumite zone cerebrale asociate cu interpretarea atingerilor erau foarte activate pe durata experimentului.

Picioarele calde, calea rapidă spre plăcere intensă

Un alt aspect inedit pe care cercetătorii olandezi l-au descoperit în timpul acestui studiu este acela că, în momentul în care aveau picioarele reci, cuplurile au avut dificultăți în a atinge plăcere fizică intensă. Când au purtat șosete în timpul experimentului, iar picioarele li s-au încălzit, 80 % dintre cupluri au ajuns mai rapid la orgasm.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus