miercuri , 4 octombrie 2023

Ce vedem toamna asta la TVR 1: Andreea Marin, Ramona Bădescu și Liviu Mihaiu, din nou pe „sticlă”

Andreea

Talk-show-uri puternice, emisiuni de divertisment cu vedete iubite de public, programe publicistice şi informative serioase şi bine documentate, filme multipremiate şi aşteptate de telespectatori – aceasta este oferta de toamnă a principalului post al Televiziunii Române.

Dacă Andreea Marin, Ramona Bădescu, Smaranda Vornicu lansează noi programe de divertisment la TVR 1, Iuliana Tudor revine cu îndrăgita O dată-n viaţă, însă întâlnirea cu vedetele puse în ipostaza de interpreţi de folclor are loc joia (ora 21.00) începând cu această toamnă. De la mijlocul lunii octombrie, Andreea Marin aduce în fiecare duminică seară, la 20.45, „oameni frumoşi, valoroşi şi motive suficiente pentru a simţi că viaţa merită trăită” în emisiunea Preţuieşte viaţa. Ramona Bădescu propune ca după-amiezile de duminică să fie petrecute alături de cei dragi, după reţeta Duminica în familie (ora 16.00). Iar Smaranda Vornicu promite că sâmbăta după-amiază (ora 15.00), la De la A la infinit, telespectatorii vor vedea divertisment de calitate, recomandări ale evenimentelor culturale, fragmente din arhiva de aur a televiziunii, informaţie utilă, sfaturi practice, invitaţi unul şi unul. Tot o noutate a grilei de toamnă este şi emisiunea interactivă, pe teme medicale, a Marinei Almăşan – 37°C. Întâlnirea cu Marina Almăşan are loc sâmbăta, la 10.30.

Aşa cum şi-a obişnuit telespectatorii, TVR 1 va difuza şi în această toamnă talk-show-uri serioase, pe teme sociale, politice şi economice de actualitate. Un nou tronson de dezbateri se regăseşte în grila TVR 1, de luni până vineri, de la 19.00, cu jurnalişti consacraţi ai Televiziunii Române, dar şi cu figuri pe care telespectatorii le vor vedea în premieră la TVR. Luni, la noua dezbatere Întrebări şi răspunderi, Radu Preda şi invitaţii săi, poziţionaţi diferit faţă de subiectul de discuţie, pun întrebări, caută răspunsuri, dar şi… răspunderi. Marţi, Sorin Burtea discută probleme de Interes general. Miercuri, Mihai Rădulescu lansează un nou talk- show la TVR 1: La vârf, cu invitaţi „la vârf” în domeniile lor de activitate – actori ai scenei politice, sociale, economice, dar şi analişti. Joi, Moise Guran continuă cu talk-show-ul Ora de business, iar vineri telespectatorii află de la Dan Cărbunaru şi invitaţii săi cum ne influenţează viaţa apartenenţa la Uniunea Europeană, cum ne reprezintă europarlamentarii români şi care sunt drepturile noastre ca cetăţeni europeni, în noul program Calea europeană.

Noul sezon Garantat 100% începe cu Marius Manole

Noul sezon Garantat 100% începe în forţă la TVR 1 duminică, 6 octombrie, primul invitat al lui Cătălin Ştefănescu fiind actorul Marius Manole. Acest sezon marchează împlinirea a 15 ani de când există emisiunea Garantat 100%. Luni, 7 octombrie, revin şi Nocturnele Marinei Constantinescu, invitatul acesteia fiind Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internaţional George Enescu. Prima ediţie de Nocturne este un omagiu adus participanţilor extraordinari şi prestaţiilor încântătoare de la această ediţie a Festivalului George Enescu. Din 8 octombrie, Liviu Mihaiu revine la TVR 1 cu talk-show-ul devenit brand al TVR, emisiunea Între bine şi rău, în care spiritele se încing, în care telespectatorii sunt prinşi de subiectele fierbinţi dezbătute, iar publicul nu este format din simpli figuranţi, ci din persoane direct implicate în temele de discuţie.

De luni, 7 octombrie, la TVR 1 ziua începe mai devreme. Oana Dobrescu prezintă Telejurnalul matinal regional de la 6.00 la 7.00, cu intervenţii în direct de la studiourile teritoriale ale TVR: Iaşi, Cluj, Craiova, Timişoara, Târgu Mureş. În continuare, de la 7.00, Radu Tudor este gazda Telejurnalului matinal. Pornind de la ideea că un om informat este un om puternic, Radu Tudor prezintă telespectatorilor toate acele informaţii care aduc confort şi siguranţă începutului de zi.

După-amiaza, de la ora 17.00, telespectatorii TVR 1 pot urmări emisiuni magazin, cu informaţii utile din domenii diferite: Vreau să fiu sănătos!, cu Sonia Argint Ionescu, revine lunea în grila TVR 1 cu noutăţi din lumea medicală românească şi internaţională. Marţi, la Beneficiar România, aflăm rezultatele finanţării europene, dar şi noi oportunităţi de finanţare, iar miercuri, la Europa mea, Gabriel Giurgiu supune dezbaterii probleme cu care s-au confruntat ţările europene şi prezintă soluţiile găsite pentru rezolvarea lor. Joi, jucătorii la lotto sunt aşteptaţi să tragă Lozul cel mare, iar vineri informaţiile din economie, finanţe şi bănci sunt discutate în talk-show-ul Finanţe şi afaceri.

Emisiuni consacrate, fotbal, gimnastică și filme bune

Programe consacrate ale TVR 1 revin cu sezoane noi în grila de toamnă: Viaţa satului (duminica, ora 10.30), Tezaur folcloric (duminica, ora 15.00), Teleenciclopedia (sâmbăta, ora 18.50). Recent premiata emisiune Exclusiv în România (sâmbăta, ora 18.00), emisiunea de publicistică Dosar România (luni, ora 21.00), emisiunea de anchete Dispăruţi fără urmă (luni, ora 22.00) sau Ultima ediţie (duminica, ora 13.00) se numără, de asemenea, printre programele pe care telespectatorii le vor putea urmări în această toamnă la TVR 1.

Fotbal românesc şi internaţional (meciuri din UEFA Champions League, dar şi Liga a II-a, precum şi meciul cu Andorra al Naţionalei în drumul spre CM Brazilia 2014), dar şi Campionatul Mondial de Gimnastică sunt competiţii sportive care se văd de asemenea la TVR 1.

La capitolul filme, TVR 1 începe grila de toamnă cu multipremiatul Discursul Regelui (The King’s Speech), ce va fi difuzat duminică, 6 octombrie, ora 21.10. Nu mai puţin de 4 premii Oscar-2011 pentru cel mai bun film, regie, scenariu, actor în rol principal (Colin Firth); 7 premii BAFTA-2011; Globul de Aur-2011 pentru actor în rol principal (Colin Firth); alte 80 de premii şi 103 nominalizări la competiţii internaţionale de film recomandă Discursul Regelui.

Ziua trădătorilor (The Ides of March), cu George Clooney şi Ryan Gosling, Stormy Monday (cu Melanie Griffith, Tommy Lee Jones, Sting), Citeşte şi arde (Burn After Reading), cu Brad Pitt, George Clooney, John Malkovich, Zbor deasupra unui cuib de cuci (One Flew Over the Cuckoo’s Nest), cu Jack Nicholson, Louise Fletcher, dar şi Dansând cu lupii (Dances With Wolves), cu Kevin Costner şi Graham Greene, ori Richard III, cu Ian McKellen, Annette Bening, Robert Downey Jr. vor putea fi şi ele vizionate în această toamnă la TVR 1.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *