vineri , 8 decembrie 2023

Cele mai bune lucruri din 2015

corina stoica

Doar o scurtă trecere în agendă, să nu uit 🙂

Cel mai frumos loc în care am trăit: Bavaria
Cel mai neobișnuit oraș pe care l-am vizitat: Wasserburg
Cele mai bune filme pe care le-am văzut: „Black Mass”. „Bridge of Spies”. „The Departed”
Cea mai bună piesă pe care am descoperit-o: „Let’s Fall in Love” – Art Garfunkel
Cele mai bune cărți pe care le-am citit: „Flori pentru Algernon”, de Daniel Keyes. „Inimă atât de albă”, de Javier Marías. „Camere de hotel”, de Anda Docea
Cee mai reconfortante lecturi: „Wildflower”, de Drew Barrymore. „Audrey at Home”, de Luca Dotti. Cărțile lui Ellen DeGeneres.
Cele mai bune restaurante în care am mâncat: Copeland’s Of New Orleans. Havana South. The Cheesecake Factory. Bone’s. Poe’s Tavern (în Sullivan’s Island, South Carolina).
Cel mai savuros desert pe care l-am gustat: Tuxedo Black & White Cheesecake, la Copeland’s of New Orleans. Înghețata de la Paolo.
Cele mai bune cosmetice pe care le-am descoperit: mascara Hypnôse Lancôme. Stick-ul cu unt de cacao de la Body Shop
Cele mai bune interviuri pe care le-am semnat: Tracy Chevalier, Luca Dotti, Ramona Voicu, Anda Docea, Dragoș Pătraru, Veronica D.Niculescu
Cele mai bune articole pe care le-am scris: seria despre Adolf Hitler și nazism, cu fotografii exclusive din München și de la Obersalzberg
Cele mai importante lucruri pe care le-am făcut: i-am fost alături cuiva foarte drag, în ultimele două săptămâni de viață, până în ultimul moment. M-am mutat, pentru a doua oară, în altă țară.
Cel mai plăcut și neașteptat moment: concertul lui Robert Davi
Cel mai valoros chilipir care mi-a ieșit în cale: o ediție din 1952 a romanului „Departe de Africa”, de Karen Blixen
Cel mai bun și generos om pe care l-am cunoscut: Eric Suruceanu
Cele mai bune investiții pe care le-am făcut: timpul și grija dăruite altora. Un bilet de avion spre Atlanta. Două genți-sac, din piele întoarsă, de la Mango. 😀
Cele mai frumoase zile: fiecare zi petrecută în Bavaria și mai ales la München, în prima jumătate a anului. Cele 20 de zile acasă, la Vulcan, în august. Ziua mea, în noiembrie, în Chattanooga și Nashville. O duminică în Boston.
Cele mai frumoase experiențe: să mă plimb de una singură prin München sau cu Michael, cu bicicleta. Să ies la alergat pe drumul de țară de lângă Ebersberg. Să mă prindă ploaia în Salzburg, într-o zi în care nici nu visam să ajung acolo. Să iau la pas Boston, într-o zi specială de decembrie. Să stau afară, la mine, în curtea de la Vulcan, cu ai mei, în fața focului, până noaptea târziu.

Și câteva premiere absolute:

Am ajuns la Café Tambosi, cea mai veche cafenea din München. În Salzburg și în Statele Unite – în Atlanta, Charleston, Nashville, Boston, Connecticut și Rhode Island.
Am văzut, pentru prima dată-n viață: Oceanul Atlantic; un tablou de Monet, pinguini
Am mâncat pentru prima oară: platane, mâncare cubaneză
Am întâlnit pentru prima oară: pe cineva din Austin, Texas. Pe altcineva din Nashville. O familie din Vietnam.
Am învățat mult mai bine: limba germană. Că trebuie să fac cu adevărat față situațiilor pe care nu le pot schimba. Că cea mai mare mulțumire în viață o poți avea doar prin alții, doar atunci când (te) dăruiești altora.

Semnat de