vineri , 1 decembrie 2023

Celebrul artist hip-hop Nas, în premieră în România, la B’ESTFEST 2013

Nas1

Nas, renumitul rapper de origine americană, se alătura numelor anunţate deja pentru B’ESTFEST Summer Camp. Ediţia din 2013 a festivalului va avea loc vara aceasta, în perioada 5-7 iulie, în B’ESTFEST Park – Bucureşti, Tunari, şi va avea pe afiş nume precum Chase & Status Live, Enter Shikari, Nneka, Tiamat, Noisia, Soilwork, Joker sau Friction.
Nominalizat anul acesta la patru premii Grammy (printre care Best Rap Performance, Best Rap song şi Best Rap Album), Nas este la acest moment unul dintre cei mai cunoscuţi artişti hip-hop din lume. De-a lungul carierei, artistul a lansat 10 albume de studio premiate cu discul de aur şi de platină, precum şi numeroase compilaţii, proiecte speciale şi 26 de single-uri, înregistrând vânzări de peste 13 milioane de unităţi doar în Statele Unite.  Nas este considerat unul dintre artiştii de top ai genului hip-hop, MTV clasându-l pe locul 5 în lista celor mai buni MC din toate timpurile,iar revista The Source (una dintre cele mai reprezentative publicaţii de specialitate) l-a clasat pe locul 2 în topul celor mai buni textieri din istorie.

Illmatic, albumul de debut lansat în 1994, a primit numeroase aprecieri din partea criticilor, fiind considerat şi până astăzi un adevărat clasic, unul dintre cele mai bune albume hip hop lansate până în prezent. Următorul album, It Was Written, a apărut doi ani mai târziu şi a debutat pe locul 1 în Billboard, păstrându-şi poziţia timp de patru săptămâni consecutive. Vânzările albumului i-au adus lui Nas două discuri de platină în doar două luni de la lansare, precum şi recunoaşterea la nivel internaţional. Între anii 1996 şi 2005, Nas a fost implicat într-un conflict foarte mediatizat cu rapper-ul Jay-Z, împăcarea acestora aducând cu sine şi semnarea lui Nas la casa de discuri Def Jam, label al cărui preşedinte era la vremea respectivă Jay-Z, precum şi două colaborări surpriză, pe albumele ambilor artişti.

Bun prieten cu Amy Winehouse

În anul 2010, Nas a lansat Distant Relatives, un album în colaborare cu Damian Marley, fiul celebrului Bob Marley, toate profiturile realizate în urma vânzării materialului fiind donate unor organizaţii de caritate din Africa. Cel mai recent material discografic al lui Nas, din luna iulie a anului trecut, se numeşte Life is Good şi a fost inspirat din viaţa personală a artistului de după divorţul de Kelis. Albumul include şi o colaborare cu Amy Winehouse, piesa „Cherry Wine„. Cei doi artişti au fost legaţi de o puternică prietenie, Amy Winehouse dedicându-i rapper-ului piesa „Me And Mr. Jones” de pe albumul Back to Black. „Like Smoke„, cealaltă colaborare a celor doi, a apărut pe albumul Amy Winehouse Lioness: Hidden Treasures, lansat după moartea artistei, în 2011.

După show-uri susţinute la festivaluri internaţionale precum Open Air St. Gallen (Elveţia),  Heineken Open’er (Polonia), Rock The Bells (Statele Unite) sau Coachella (Statele Unite), anul acesta Nas va ajunge în premieră şi la Bucureşti, pe 6 iulie, în cadrul B’ESTFEST Summer Camp 2013! Pentru vara acesta, Nas şi-a mai anunţat participarea la festivalurile Glastonbury şi Wireless din UK.

B’ESTFEST Summer Câmp 2013 va avea loc vara aceasta, în weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe întreaga durată a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singură zi (70 RON) şi voucherele de camping (20 RON) se găsesc în pre-sale (până pe data de 30 iunie), atât online pe www.MyTicket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzică, Sala Palatului şi librăria Mihai Eminescu.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *