vineri , 8 decembrie 2023

Celebrul tenor Teodor Ilincăi va debuta în Rigoletto, pe scena Operei Naţionale

Teodor Ilincai

Duminică, 10 martie, începând cu ora 19.00, tenorul de renume mondial Teodor Ilincăi va putea fi ascultat la Opera Naţională Bucureşti pentru prima oară în rolul Ducelui de Mantua din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi.

„Mulţumesc din suflet Operei Naţionale Bucureşti pentru posibilitatea de a debuta în rolul Ducelui de Mantua. ONB este locul unde m-am format ca artist şi unde mă simt ca acasă. Urmează prima mea premieră de Rigoletto la Deutsche Oper Berlin, aşa că acest debut este binevenit. Rolul Ducelui  este un nou început pentru mine, este total diferit de ceea ce am cântat până acum, are dificultăţi în ceea ce priveşte ţesătura vocală, însă sper din suflet să duc mai departe tradiţia tenorilor români care l-au abordat cu succes. Sunt entuziasmat să văd din ce în ce mai mulţi tineri talentaţi în spectacolele ONB, iar Rigoletto nu va face excepţie: am bucuria de a o avea alături pe soprana Veronica Anuşca, căreia îi urez mult succes, ca şi celorlalţi colegi, şi aştept cu nerăbdare să oferim publicului un spectacol reuşit”, a declarat artistul.

Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai valoroşi tineri tenori români, cu o extraordinară carieră internaţională. Debutul său în afara ţării s-a petrecut în ianuarie 2009 pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din Macbeth de G. Verdi, iar astăzi Teodor Ilincăi este un artist aplaudat pe cele mai importante scene ale lumii. Printre colaborările de mare importanţă se numără concertul din Valladolid – Spania (2011), alături de soprana Angela Gheorghiu. Până în 2014, artistul este invitat să cânte pe scenele operelor din Monte Carlo, Hamburg, Viena, Berlin, Toulouse, Santiago de Chile, Londra, Paris etc.

„Colaborarea cu Royal Opera House a fost un vis frumos”

 Recent, tenorul a interpretat, alături de soprana Anita Hartig, rolul principal în opera La Bohème (regia lui John Copley), pe scena Operei Regale din Londra (Royal Opera House – Covent Garden).

„Colaborarea cu Royal Opera House a fost un vis frumos: totul, de la repetiţii, organizare şi colegi. Anita a fost excepţională, nu cred că s-a întâmplat până acum în istoria acestei instituţii ca doi români să interpreteze rolurile principale dintr-un spectacol, iar publicul a fost entuziast şi cald”, a declarat pentru ONB Teodor Ilincăi.

Alături de invitatul special Teodor Ilincăi, pe scena ONB va debuta în rolul Gildei tânăra soprană Veronica Anuşca, câştigătoare a PremiuluiI la Concursul Internaţional de Canto Maeştrii Artei Lirice – Petre Ştefănescu-Goangă(2011),organizat de Opera Naţională Bucureşti. Soprana a participat la cursuri de master-class susţinute de Cristian Badea, Georg Beckmann, Adrian Butterfield, Claudio Desderi, Marina Krilovici, Ionel Pantea, Mariana Nicolesco etc. Printre rolurile din repertoriul său se numără: Adina din Elixirul dragostei, Norina din Don Pasquale şi Rita din opera omonimă G. Donizetti; Rosina din Bărbierul din Sevilla de G. Rossini;  Oscar din Bal Mascat de  G. Verdi etc.

“Sunt foarte fericită şi onorată pentru că voi avea ocazia să dau viaţă personajului Gilda, într-o distribuţie de excepţie. Faptul că voi debuta alături de Teodor Ilincăi mă face să fiu mult mai atentă la detalii. Emoţiile sunt inevitabile, dar constructive. Sper din suflet ca acest spectacol să  se realizeze la cel mai înalt nivel şi să arătăm publicului că artiştii români sunt   într-adevăr de mare valoare”, este de părere soprana Veronica Anuşca.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *